IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota и BMW запретват ръкави заедно

Сътрудничат си за ново поколение екологични превозни средства и технологии.

Toyota и BMW запретват ръкави заедно


Toyota и BMW съобщиха, че стартират съвместна разработка на литиево-йонни батерии от ново поколение. Информацията е ограничена, но от официалното съобщение става ясно, че двете компании ще си сътрудничат за "ново поколение екологични превозни средства и технологии."

Инженерите на Toyota и BMW ще обединят усилията си, за да намерят начин да увеличат производителността и капацитета на литиево-йонните батерии чрез използването на нови комбинации от материали за катоди, аноди и електролити.

Двете компании вече обявиха, че ще си сътрудничат в средносрочен и дългосрочен план при разработката на екологични технологии от следващо поколение. Това стана още през месец декември м.г., когато беше обявено, че Toyota Motor Europe (TME), европейското дъщерно предприятие на Toyota Motor Corporation, ще използва дизелови двигатели на BMW за част от своите модели.

0 от 500