IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen спира временно разработката на всъдеход

Седем-местният SUV трябва да се появи при смяната на поколението на Amarok през 2016 г.

Volkswagen спира временно разработката на всъдеход


Неофициално изображение

Volkswagen Group се отказва от един от най-интересните си проекти - създаването на голям всъдеход със седем места. Идеята бе да се направи машина на платформата на пикапа Amarok, която да се предлага на пазарите в Австралия, Югоизточна Азия и Северна Америка.

Един от шефовете във Volkswagen - Карстен Волер, заяви пред изданието GoAuto, че в близко време подобен автомобил няма да бъде разработван. Причините не бяха съобщени, но най-вероятно концернът няма свободен финансов ресурс за подобно нещо. Германците обаче не се отказват напълно от идеята си, тъй като друг източник от компанията коментира, че седем-местният кросовър все още влиза в плановете на Volkswagen Group.

Този автомобил трябва да се появи при смяната на настоящото поколение на Amarok, която е планирана за 2016 г. Тогава концернът ще попълни моделната линия Tiguan-Touareg с по-практичен и по-истински всъдеход, който ще бъде направен от леки материали и ще отговаря на изискванията Euro6.

Ако Amarok SUV бъде пуснат в серия, той ще се конкурира с возила от калибъра на Infiniti QX56 и Cadillac Escalade, както и с разработваният в момента от Ford Australia кросоувър, който използва базата на пикапа Ranger.

"Срокът на експлоатация на подобна машина превишава живота на обичайния автомобил, въпреки че условията, при които се използва са по-тежки - коментира Волер. - Ако трябва да се сравняваме с нашите конкуренти, смятам, че Ford Ranger не е лош автомобил, но нашият Amarok го превъзхожда значително".

Тагове: volkswagen suv
0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    мда ( преди 12 години )
    от ФВ нямали пари за разработаката - хахаха - абе ПИЧОВЕ това е най-печелившата автофирма в СВЕТА с резерви от близо 25 млрд ЕВРО(демек ако искат и 3 АЕЦ Белене ще си построят). Просто всичко е въпрос на търсене и предлагане, на интерес и конглокенция
  • #18
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Щели да го спират този *** и ще останат само по-малките ВАГинални кенефчета,за да има на какво да се возят нискочелите селяци.Още не го пуснали,а го спират.Тези гимнастики само ВАГ ги може.
  • #17
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Един от шефовете във Volkswagen - Карстен Волер, заяви пред изданието GoAuto, че в близко време подобен автомобил няма да бъде разработван. Причините не бяха съобщени, но най-вероятно концернът няма свободен финансов ресурс за подобно нещо.
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До мила родино ( преди 12 години )
    говорим си тук за коли, но ако ти мразиш всичко, като те чета-правя си извода, че мразиш най-вече себе си, не пиши така ако обичаш за всички нас!И между другото-който има самочувствие-критикува, а който няма-той всичко харесва и подскачайки подвиква: о, йес!
  • #15
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анализатор ( преди 12 години )
    А, тази новина за този автобус, си е за друг сайт-за автобуси, от тях не разбирам и не мога нищо да кажа.
  • #14
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Misho ( преди 12 години )
    Само 1 не мога да разбера - не харесвате ВАГ и аз не ги харесвам, обаче за чий ви е да ги коментирате и плюете? Нормалните хора коментират само в статии за любимите си марки и ги хвалят, а ненормалниците като вас вместо да се съсредоточат в това да харесват своите любими марки, си губят времето да плюят другите. Кво да кажа, заради такива като вас България от 2005-та насам затъва...Фен съм на Рено и японските, но въпреки това не плюя Фолксваген.
  • #13
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не издържали по 100000км. ха ***. Тука масово по улиците движат Вагени по на над-500000км. тука втора ръка 90% от автопарка който идва от запад е с поне 200000км. върнат назад километраж. Имаше едно предаване където още в Германия им превъртат километражите срещу 20 евро. И ги хванаха полицаите със скрита камера докато превъртаха на няколко коли за износ за източна Европа километражите. Тука идват като нов внос "запазени" Вагени именно защото са издръжливи и номера с километрите минава.
  • #12
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    То ти личи ,че караш ВАГ, виж си правописа...,*** си като градинска лейка.xaxaxa ti koga si karal nov VW 100 K che da kajesh che ne izdurjat be vuzduhariii chili nedochili ot pesho i ot gosho, koyto sa omraznici No1 v klasa i veche vsichki VAG se razvalqli.. az karam VAG kola koqto veche e na 400 000 km i pak ste si vzema Audi, puk neka se chupqt i neka sa skupi...
  • #11
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    То в тоя голям багажник и слон може да я свърши тая.
  • #10
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Вчера го почнаха, днес го спряха.И на кого му е нужна тази съдържателна информация?