IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тестват хибридното Porsche на писта

918 Spyder има под капака си 780 к.с.

Тестват хибридното Porsche на писта

По план серийната версия на Porsche 918 Spyder ще бъде лансирана по време на автомобилното изложение във Франкфурт, през 2013 година. Въпреки това компанията извади прототип на модела за изпитания на тестовата писта Нардо.

За сега се тества един от трите произведени прототипа. Той се задвижва от 4,6-литров V8 двигател, какъвто се използва от LMP2 RS Spyder, участващ в ALMS (Американски Льо Ман серии).

Този агрегат, който генерира 578 к.с. е подпомогнат от два електрически мотора: единият е с мощност 122 к.с. и се намира в седемстепенната автоматична скоростна кутия, а другият с мощност 109 к.с. е свързан с предните колела.

Тази задвижваща система осигурява на суперавтомобила комбинирана мощност от 780 к.с. и въртящ момент от 750 Нм, който при форсиране може да скочи до 950 Нм.

Благодарение на тези впечатляващи характеристики прототипът е в състояние да ускори от 0 до 100 км/ч за около три секунди, а максималната му скорост достига 325 км/ч.

Тъй като освен спортен автомобил това е и хибрид в него е инсталиран и акумулатор с капацитет 6,8 кВтч, благодарение на който 918 Spyder може да пропътува 25 км. само на електричество. Нормалното зареждане на изтощената батерия отнема около 6 часа, но това време може да бъде редуцирано до 2 часа с устройство за бързо зареждане.

До влизането на автомобила в серийно производство може някои от данните да претърпят промяна, но все пак се знае, че за изработката на шасито ще се ползва изключително алуминии и въглеродни нишки (карбон), а теглото му няма да превишава 220 кг. Благодарение на това общата маса на автомобила ще е сведена до 1680 кг.

Тагове: porsche 918 spyder
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 12 години )
    Брутално! Още само тестова колица а изглежда толкова изпипана. Направо е като гръмотевица. Доближаваш се безшумно на електромотор (като светкавица), после пускаш звяра/двигатея и звука раздира въздуха като гръмотевица. Велико!