IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet Corvette духна 60 свещи

Най-бързият открит Corvette отпразнува 60-годишнината на модела.

Chevrolet Corvette духна 60 свещи

Американската марка Chevrolet разпространи 30-секундно видео на специалният Corvette 427 Convertible, по случай 60-годишнината от появата на първия Corvette. Във видеото няма нито обичайния пушек от гуми, нито бясното ускорение или пък прецизните дрифтове, които сме свикнали да виждаме.

Вместо да парадира с възможностите си на пътя / пистата, Corvette 427 Convertible отпразнува юбилеят, издухвайки 60 свещи с подобаващ стил. Те, както сигурно се досещате, не са подредени върху торта, а на асфалта - запазената територия на всеки Corvette. 



Припомняме, че Corvette 427 Convertible е най-мощния и бърз открит Corvette, който някога е излизал от фабриката на марката. Версията 427 Convertible е създадена по случай 60-годишнината на първия Corvette и ще бъде последната модификация от настоящето поколение на модела.

Задвижва се от 8-цилиндров двигател, зает от купето Chevrolet Corvette Z06, който е с обем 7.0 литра (LS7), мощност 513 к.с. (637 Нм), и е куплиран с 6-степенна механична скоростна кутия.

От 0 до 96 км/ч (60 мили) автомобилът ускорява за 3.8 сек., а дистанцията за драг-рейс, която е 1/4 миля (402 м) изминава за 11.8 сек. Максималната скорост е 305 км/ч.

Масата на най-мощния открит Corvette е снижена до 1522 кг., благодарение на многото елементи от карбон в каросерията. Освен това машината е с карданов вал и задно окачване от Corvette Z06, активно окачване Magnetic Selective Ride Control, а също така 19-инчови джанти отпред и 20-инчови отзад. Те са с гуми Michelin PS2, които се предлагат за Corvette ZR1.

0 от 500