IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti FX Sebastian Vettel излиза на пазара

В ограничена серия от само 200 бройки.

Infiniti FX Sebastian Vettel излиза на пазара


По време на автомобилен салон Женева 2012, японската премиум марка Infiniti анонсира пускането на пазара на специалната версия FX Sebastian Vettel.

Автомобилът, в чието разработване е участвал лично двукратния шампион във Формула 1, ще се произвежда в къса серия от само 200 бройки. Те са предназначени изключително за Европа и Близкия Изток. Infiniti вече приема поръчки, а първите доставки ще осъществи в началото на следващата година.

Моделът разполага с 5,0-литров V8 двигател, който благодарение на новата си изпускателна система и променена работа на електрониката генерира 420 вместо стандартните 390 к.с.

Огромният SUV е с понижено с 46 кг тегло, но все още е и с впечатляващата маса от 2049 кг. Въпреки това ускорението му до 100 км/ч трае 5,6 сек, а максималната скорост е 300 км/ч.

Автомобилът може да се похвали и с отличителен, аеродинамичен бодикт, създаден от дизайнерите и инженерите на Infiniti след срещи със Себастиан и екипа на Red Bull Racing. В резултат на промените FX Sebastian Vettel има 30-процентно подобрение на коефициента на подемна сила (Cl) и 5 % по-нисък коефициент на въздушно съпротивление (Cd).

0 от 500