IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi купува Ducati

Audi получи изключителни права да преговоря за закупуването на Ducati.

Audi купува Ducati


Audi има срок до средата на април, за да финализира своята оферта за закупуване на Ducati. Според източници, свързани с автомобилната компания покупната цена ще бъде около 250-300 милиона евро (обявената по-рано сума от 800 милиона бе коригирана), което е малко повече от дълговете, които има производителят на мотоциклети, сочи последната информация по темата.

Отскоро престижната италианска марка е в плановете на Volkswagen Group и според анализаторите Ducati ще се впише перфектно в портфолиото на немците, което включва дузина марки: Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Volkswagen лекотоварни и камионите Scania и MAN.

Ducati е свързана с Ferrari и поглъщането на италианския производител от VW би имало предимство за немците от гледна точка на инвестиции и достъп до нови технологии. Ухажването между Ducati и Audi датира от четири години, но сега е най-реално да бъде финализирано.

Наскоро имаше и други заинтересовани от Ducati. Сред потенциалните купувачи все още са индийските Mahindra и Hero, както и Daimler. Спекулации се носят също така за BMW и Harley Davidson.

Тенденция е автомобилни производители да притежават марки за производство на мотоциклети. BMW Motorrad съществува от близо 100 години, мотори правят Peugeot и Honda, а Smart, Renault и Nissan също са се насочили в тази област. По този начин марките привличат млади хора, които стават бъдещи потенциални купувачи на автомобилите.

Ducati продава около 35000 – 40000 мотоциклета годишно. Моделите имат солидна репутация на луксозни, бързи и надеждни мотори.

Тагове: ducati
0 от 500
  • #51
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Първият 2х2 мотор бе направен от Ямаха преди няколко години, взе участие в рали-Дакар
  • #50
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тоя същия *** беше пратил снимка на едно ауди,уж негово,но снимано на автокъша,ха,ха,няма такъв ***!Много иска да го мислят за бял човек от средната класа,но е толкова ***,че дори и лъжите му са ***.Спукваме се да го ебаваме.
  • #49
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Котоошу ( преди 12 години )
    Още му помним пъпчасалата *** мусура.Обясняваше как ауди 80 на баща му било всъщност Б4-ка.Да се смееш ли,да плачеш ли!Последно се издаде като прати снимка на група *** в боксови ръкавици.Не знаех,че в БГ има толкова изпаднала пасмина,баси!
  • #48
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да разбираш от коли означава да кара онова което харесваш.Останалото се нарича беден провинциален кавал,като тукашния ауди - фен.
  • #47
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ха,ха,"разбирача на кола" е беден казанлъшки *** без книжка,а баща му има ауди 80.Баси ташака,ха,ха,ха,***!
  • #46
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Уникален *** си! Реактивният двигател да не ти е парен локомотив!? Каквото му сложиш, то го гори. Вземи се в ръце малко, размърдай си тиквата и мисли чети и т.н. Ако караш дизелова кола сипи и бензин и сам ще се обедиш какво ще стане.
  • #45
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Сипи на Y2K бензин и се качи върху него. После и със прахосмокачка няма да могат да те съберат. Обясних ти защо един дизелов двигател не може да работи с бензин същото е и със реактивните двигатели, които са още по сложни и най-малката промяна в налягане и температура са от значение. Реактивният двигател на Y2K е бил разработен да работи на керосин впоследствие, когато го монтират на мотора са си поиграли малко и са го направили да работи на дизел (защото дизел е една от фракциите на керосина).
  • #44
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Еми той за това е фен на Хюндай, защото нищо не разбира от коли. Той ако разираше от коли отдавна щеше да е скрил Хюндая в най-близкото дере и никога нямаше да го погледне.
  • #43
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Лелеле колко си ***, *** обяснявам ти елементарни неща за температурни режими, но ти отново държиш да покажеш колко си *** "да използва ВСЯКО гориво на нефтена или алкохолна основа вкл. дизел, спирт, уиски, керосин, бензин." няма толкова дебелен коментар! Физика учил ли си? Май не. Реактивните двигатели работещи на керосин са различни от реактивните работещи на високо октанови горива, но за гражданските цели се ползва масово керосин, който е по близък до дизела. Обяснил съм ти за фракинга
  • #42
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До миризмата ( преди 12 години )
    Миризма знам че винаги нищо не знаеш, ама всеки ден ли трябва да ти се смеем? Като времената на Нюрбургринг на Р8, динамики ускорения и всички други хиляди неща, които са оборвали всичките ти тези и си млъквал ха ха. Миризлив отново оцапа гащите с логика "ВАГ са рекорджор по обявени и неосъществени проекти.Къде са им хибридите?Къде са им супер икономичните двигатели" Има хибрид на ФВ който се предлага на пазара а за икономичните двигатели от няколко години с в книгата за рекорди на Гинес