IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford ще покаже в Женева серийна Fiesta ST

Хечбекът ще бъде с 1.6-литров турбомотор Ecoboost с мощност 180 к.с.

Ford ще покаже в Женева серийна Fiesta ST


Основната новина при Ford на предстоящото изложение в Женева трябва да бъде компактния ван B-Max, но компанията обещава да покаже и други интересни автомобили. Сред тях са новото поколение Kuga и горещата Fiesta ST.

Под популярното в Европа име Kuga на Стария континент ще се появи кросовъра Escape, който вече бе показан пред публика в САЩ. Очаква се в Европа той да бъде с нови икономични дизелови двигатели с малък обем.

В Женева ще бъде показана серийната Fiesta ST. Прототип на "заредения" хечбек (на снимките) Ford вече показа на някои от последните изложения. Моделът ще бъде обзаведен с 1.6-литров турбомотор Ecoboost, чиято мощност ще бъде 180 к.с. (240 Нм).

Той е същият, който бе представен и на концептуалния модел. Очкава се двигателят да ускорява Fiesta ST от място до 100 км/час за по-малко от 7 секунди и да развива около 220 км/час.

Тагове: ford fiesta st
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Форд RS не са просто коли, а страхотии! Дори Аутоблид при тест потвърди, че Форда с предно предаване, но и с диференциал с механичен блокаж, е по-стабилен от Голф Синхро при пределно каране в завои.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Е, не колкото Голф 6 кабриолет, дето излиза няколко месеца преди Голф 7. Сети се и за RS. Само една година преди края на Фокус. Само, че заслужаваше ли си? Ако кажеш не, вероятно работиш в "Тих труд".
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    rev ( преди 12 години )
    kato se zamislq,kolko vreme q 4akame tazi fiesta,ne sum siguren dali si zaslujava
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Cenitell, те вече си намаляват решетките при новите модели, например Мондео. Намаляват дори и фаровете. Само, че това е нещо като фейслифт на сегашния модел. Почти съм сигурен, че по подобен начин ще изглежда и истинският феслифт. Иначе, днес се позагледах в моята и да ти кажа, макар решетката да е голяма, много добре стои ниско до земята. На снимки е едно, на живо е друго. Тоя дизайн на муцуната е интересен с обратния наклон. Да видим на живо как ще е. Ако питате мен обаче, червеното и грам не отива на тая кола. Не отиваше и на старото ST. Странни цветове избират от Форд за представянето на автомобилите си. Единствено Focus RS преди време изглеждаше отровно с неговото електриково зелено. Сега гледам, новият Фюжън е като бойлер на колела. Егати! B-MAX e с някакъв *** цвят, дето никой никога няма да купи. На всичко отгоре искат и някакви допълнителни суми за измислените от тях цветове. Аз се бях отчаял, като избирах цвета на моята. Нито един не ми хареса или по-точно не и отиваше. Затова си я взех без цвят, та да ми е мирна главата. Две седмици се чудех върху тоя цвят, докато за останалите неща не ми трябваха повече от 3 дни. Що се отнася до техническите данни, имам чувството, че Форд нарочно предлагат най-маломощните автомобили в сравнение с конглокенцията, дето вече е на нива над 200 к.с. Иначе и 180 к.с. са достатъчни, да се претрепиш мъжката. Ще ми е интересно едно сравнение между тия малки ракети.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Всеки си казва мнението или споделя някакво инфо, ти си ги харесваш, а аз-не,:)
  • #2
    3 rate up comment 5 rate down comment
    TURBO_CHARGED ( преди 12 години )
    не те знам къв си ценител, но отворените решетки са си много добре - особено при Ф О Р Д!
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Предполагам,че от Форд ще коригират зайналата отпред "уста"-поне заради отминаващата за такъв дизайн мода.така, както Мицубиши и Ауди, вече си ги намалиха, макар, че са им фирмените разпознавателни елементи.