IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разкриха Renault Zoe

Електрическото возило ще бъде представено в Женева, а на пазара ще се появи през лятото.

Разкриха Renault Zoe


Две снимки на новия електрически модел Renault Zoe се появиха в интернет няколко дни преди возилото да бъде представено официално. Това ще се случи в началото на следващата седмица на автомобилното изложение в Женева. Пазарната премиера на Zoe ще бъде през това лято.

Снимките са разпространени от датското издание FDM, което твърди, че са направени по време на дилърска премиера в един от шоурумите на марката в Дания.


Както личи от фотосите продуктовият Renault Zoe е почти аналогичен с концепцията, което видяхме за първи път в Париж през 2010 година (на снимките в галерията). Малки промени се забелязват единствено в огледалата, челните светлини и джантите, които сега са придобили по-конвенционален дизайн. Въпреки това обаче моделът запазва футуристичното си излъчване, напомняйки за това, че се задвижва от електрическа енергия.

Все още няма подробности за задвижваща система на Zoe. Знае се, че батериите могат да се зареждат по три начина: пълно зареждане, бързо зареждане на 90%, което отнема 30 минути и подмяна на батериите със заредени, което изисква само няколко минути.

Литиево-йонните батерии са разположени в пода на колата, за да може центърът на тежестта да бъде възможно най-ниско. Това е било възможно благодарение на новата платформа, предназначена изключително за електрически коли, на която се конструира Renault Zoe.

Към момента са ясни приблизителните размери на модела. Дължината е около 4 метра, височината - 1.6 метра, а междуосието - около 2.55 метра. От датското издание посочват, че Zoe има автономия от около 150 километра с напълно заредени батерии, а цената му ще бъде около 22,000 - 23,000 евро.

Всички подробности за новото електрическо возило на Renault ще разберем в Женева, следващата седмица.

Тагове: renault zoe
0 от 500
  • #11
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Turbooo, ( преди 12 години )
    Никога няма да си вземеш електромобил. Защото...Не можеш да си го позволишМразиш промянатаМразиш природата, т.е. селотоНе можеш да му сложиш RemusНе можеш да го зареждаш, ако нямаш къща с гараж (в Сф има дузина зарядни колонки)Автомонтьорът ти няма да иска да го поправяАко ти свърши токът, не можеш да си донесеш в тубаПриятелите ти ще те ***, че караш тролейОткакто ти вдигнаха електромера нависоко, не можеш да гепишМразиш, когато другите не могат да чуят ръмженето на двигателя
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    "много път има да минат електрическите коли, до 5 години няма да има свястна, а-у..."ми нали трябва да се види какво точно трябва да се осъвършенства, няма технологията да падне сама от небето, живота да не ви е научно-фантастичен филм, в който извънземните идват с мир на земята и ни решават всички проблеми, за тази работа има инжинери, но не българските, завършили някак си, а хора, научили се как да решават сложни технически проблеми използвайки съществуващите научни постижения
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Toledo ( преди 12 години )
    Тя и *** така се притесняваше, но виж как се получиха нещата. Чак и ти се пръкна. ;)
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Laguna fen ( преди 12 години )
    Не издавай откъде идваш,стегни се де.....
  • #7
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Знам кои няма да ги дадат.Бедните селски пачи в БГ,които обикалят автокъщите и подсмърчат по дъртите аудита и вагени.
  • #6
    2 rate up comment 19 rate down comment
    TURBO_CHARGED ( преди 12 години )
    И кой ша даде 50 бона за тоа *** бе палячооооо палячооооооохахахахаха
  • #5
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Много път имат да минат още ел. коли.До 5 години няма да има свястна електричка.
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 12 години )
    БРАВО!
  • #3
    16 rate up comment 2 rate down comment
    ЦЕЦО ( преди 12 години )
    това е добро и като визия и като цена браво
  • #2
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Турбооо ( преди 12 години )
    Тя и *** така се притесняваше, но виж как се получиха нещата. Чак и ти се пръкна. ;)