IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АВТОВАЗ ПУСКА LADA KALINA-КОМБИ

Първите версии комби на автомобилите Lada Kalina ще се появят през ноември тази година, съобщиха от АвтоВаз.

АВТОВАЗ ПУСКА LADA KALINA-КОМБИ
Сега в опитно-производственото звено на фирмата се готви пускането на опитни прототипи, което ще стане през април или май. Целта на тази опитна серия е да се провери геометрията на купето. След това през юли или август ще бъдат произведени още няколко броя, които ще послужат за проверка на качеството на основните детайли, а през октомври ще бъдат пуснати и последните опитни екземпляри, преди началото на серийното производство. Lada Kalina комби има същата дължина, както и версията седан, като е с 19 см по-дълга от версията хечбек. Първоначално новото комби ще бъде произвеждано с бензинов мотор с обем 1.6 литра, който ще позволява максимална скорост от 165 км. и ускорение от място од 100 км/час за 13 секунди. През следващата година се очаква цялото семейство Lada Kalina да получи нов бензинов двигател с обем 1.4 литра и мощност 90 к.с.  
0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Асенски ( преди 9 години )
    Според мен за нов автомобил Калина Комби е на мега добра цена - с всички възможно екстри излиза около 15 хил лв., а и е Лада: това чудо можеш да го ремонтираш в полеви условия с почти всякакви налични инструменти и чичко Гуугъл :-)