IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Mazda 6 идва в Европа

На автомобилния салон в Женева ще се състои европейската премиера на предсерийната нова Mazda 6

Новата Mazda 6 идва в Европа

Mazda Takeri ще е един от топ експонатите на щанда на японския производител в дните на салона, през март. Този концепт, който прави европейския си дебют е сочен като прототип на бъдещата Mazda 6. Световната премиера на Takeri се състоя през ноември в Токио.

Автомобилът представя новия дизайнерски стил на следващото поколение на модела, чиято поява на пазара се очаква догодина.  В автомобила е въплътен дизайнерският език Kodo, който "излъчва динамика, дори в статично положение". Първият модел, отговарящ на тази философия е новият SUV CX-5, който също ще дебютира в Женева.

"Шестицата" е втората Mazda, която представя иновационните технологии, наречени SkyActiv. Те включват двигатели, трансмисии, шаси и купе. За задвижване на концепта е използван нов дизелов турбо-мотор с обем 2,2 литра и мощност 175 к.с. Двигателят съответства на еконормите за екология Евро-6. Въртящият момент се предава към колелата, посредством 6 степенна автоматична трансмисия. Седанът е оборудван с разработената от Mazda система за рекуперация на енергията от спиране, която се съхранява в кондензатор. Това позволява намаляване разхода на гориво в рамките на 10%. За разлика от акумулатора, кондензаторът има способността да се зарежда бързо и да се разрежда също така бързо. Системата се зарежда при задействане на спирачките, а енергията се използва за обслужване на агрегатите от ел. системата, като климатик, аудио и т.н. Прототипът, показан в Токио бе оборудван и с нова бордова информационно-развлекателна система, с функции за контрол, която също е дело на Mazda.



 

Тагове: mazda takeri
0 от 500
  • #31
    9 rate up comment 0 rate down comment
    до: бб ( преди 12 години )
    Те и Ферари не са много разпространени нали.С нещо,като не си запознат,не си карал или поне чел,по-добре не се обаждай и ще изглеждаш по-умен!От Мазда дори имаха проект да пуснат хибрид с ванкелов двигател.Не знам до къде са стигнали,но съм сигурен,че скоро ще има раздвижване по въпроса и ще станем свидетели на революционни решения в автомобилостроенето.
  • #30
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Боби ( преди 12 години )
    Изглежда невероятно маздата.
  • #29
    8 rate up comment 0 rate down comment
    reventon ( преди 12 години )
    dori i da razbira4i na obratnoto mnenie,novata mazda 6 avtomati4no se prevru6ta v edna ot nai-krasivite koli v klasa si,kakto e i s sega6nata
  • #28
    8 rate up comment 1 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Последните модели на Мазда 6 максимално ме кефят. Смело мога да заявя, че съм влюбен във фаровете и стоповете на Мазда, страхотни са. А като гледам тази и странична линия и предница и задница всичко и е много добре. На външен вид е страхотна тази Мазда, не съм карал или возил в такава, така че нямам впечатления за динамика, возия, но от това което чувам си е доста добре. Гледам тук някой се превъзнася по Ванкеите им, но като гледам разпространението им не са кой знае какво. Иначе е похвално ч
  • #27
    10 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    170 са достатъчни, но 300 си е друго. истината обаче е че бъдещето на много кончета е в хибрид с ондензатори - няма да са достъпни винаги - ако си изпразнил кондензаторите, но в повечето случаи ще са налични. а и многото ел.мощност ще гарантира 100% регенерация. така че 2л и 170кс си е мотор за бъдещето. а то ще дойде като сложат и два три ел.мотора по 100киловата. тогава пасатите с по 300кс ще са без пари на горубляне.
  • #26
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Отново ще изкарат един супер качествен и надежден продукт, който в теста на 100к км ще е номер едно, а вечния пациент Патас(Алуди А4) ще му диша прахоляка.На кого му пука за Патаса и неговите 300коня бе?Патаса е достоен само за презрение от разумните хора.Ще дойде един момент, в който ще се усетят клиентите на къде духа вятъра и ВАГ ще го духа.
  • #25
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Много агресивна визия, харесва ми! Започват бавно да наваксват джапанките!
  • #24
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Mist ( преди 12 години )
    Дошо братле кефиш ме!! Голяма си ***!
  • #23
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Volanadjia ( преди 12 години )
    До Klasika. С 626 за първи път минах 200км/ч. Потресаващ кораб беше тая кола :)
  • #22
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Inniskilling ( преди 12 години )
    Ценителл, случи ми се да карам 6 месеца една Мазда RX8. Трудно е да я препоръчаш (харчи като змей и масло - близо литър - се сипва кажи речи всеки месец). Ама е уникална : малкият роторен двигател далеч зад предната ос (чудесен баланс), над 8000 оборота за секунди, с нито една друга кола не мога да я сравня. Жалко, запълва една ниша...може би никому ненужна.