IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Mazda 6 идва в Европа

На автомобилния салон в Женева ще се състои европейската премиера на предсерийната нова Mazda 6

Новата Mazda 6 идва в Европа

Mazda Takeri ще е един от топ експонатите на щанда на японския производител в дните на салона, през март. Този концепт, който прави европейския си дебют е сочен като прототип на бъдещата Mazda 6. Световната премиера на Takeri се състоя през ноември в Токио.

Автомобилът представя новия дизайнерски стил на следващото поколение на модела, чиято поява на пазара се очаква догодина.  В автомобила е въплътен дизайнерският език Kodo, който "излъчва динамика, дори в статично положение". Първият модел, отговарящ на тази философия е новият SUV CX-5, който също ще дебютира в Женева.

"Шестицата" е втората Mazda, която представя иновационните технологии, наречени SkyActiv. Те включват двигатели, трансмисии, шаси и купе. За задвижване на концепта е използван нов дизелов турбо-мотор с обем 2,2 литра и мощност 175 к.с. Двигателят съответства на еконормите за екология Евро-6. Въртящият момент се предава към колелата, посредством 6 степенна автоматична трансмисия. Седанът е оборудван с разработената от Mazda система за рекуперация на енергията от спиране, която се съхранява в кондензатор. Това позволява намаляване разхода на гориво в рамките на 10%. За разлика от акумулатора, кондензаторът има способността да се зарежда бързо и да се разрежда също така бързо. Системата се зарежда при задействане на спирачките, а енергията се използва за обслужване на агрегатите от ел. системата, като климатик, аудио и т.н. Прототипът, показан в Токио бе оборудван и с нова бордова информационно-развлекателна система, с функции за контрол, която също е дело на Mazda.



 

Тагове: mazda takeri
0 от 500
  • #51
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 12 години )
    Мазда никога не съм ги приемал за нещо особено,обаче вижте това.И как прилича на прототипа от миналата година...И като си погледната любимците от БМВ с новата тумбеста тройка...Шашнат съм бе хора!Това нв дизайн,това е секс!
  • #50
    4 rate up comment 1 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    @до: бб Ама как си умирам анонимници да ме поправят, че и акъл да ми дават! Само не стана ясно от поста ти карал ли си Мазда, че ме поучаваш!? Щели сме да станем свидетели на революции в автомобилостроенето. Нали се сещаш, че преди време като са пускали ванкеловия двигател пак са казвали същото, а къде е тази революция!? Колко % от продаваните автомобили са с ванкелов двигател!? Да, правят хубави коли Мазда, но ванкеловия двигател си е екзотика все още и май такъв ще си остане за жалост.
  • #49
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Какво да ти обяснявам на теб бе?
  • #48
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    ДА аз веднага ти повярвах
  • #47
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Koko ( преди 12 години )
    Аз явно не съм случил на кола. Мазда 6 я купих я чисто нова и съм я пазил като моя кола, но се прецака двигателят тотално, дано другите собственици на мазда да нямат такива преживявания, че частите хем трудно се намират хем са много скъпи...
  • #46
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Krassota !!!
  • #45
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо до Дизел ( преди 12 години )
    Този Дошо не е Дошо. Ще го откажа аз ама има време.
  • #44
    2 rate up comment 3 rate down comment
    DISEL ( преди 12 години )
    Дошо това е ник, както искам така ще си го пиша! Кажи защо се никваш Дошо, кво означава! Нали харесваш Мазда, какъв е проблеме, "бой"!
  • #43
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо до DISEL ( преди 12 години )
    Дизелак от Япония вика, ми те японците правят едни от най-добрите ако не и най-добрите дизели.Толкова добри и качествени, колкото германците никога на да успеят.Пише се DIESEL, а ти си неграмотен и не спазваш елементарни пунктуационни правила.Като не можеш да пишеш на книжовен български език не се напъвай с чуждите езици.
  • #42
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Това долкното не съм го писал аз, но е вярно.