IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов луксозен седан от Kia

Kia К9 ще прави пробив в най-горния сегмент на луксозните седани

Нов луксозен седан от Kia


Kia показа първите скици, които загатват за дизайна на изцяло нов седан, който предстои да бъде представен в Корея, до няколко месеца. Известно е, че кодово име на модела, описан от корейците като "отличителен, модерен, изискан", е KH. Когато навлезе в етап на производство, наименованието най-вероятно ще се промени на Kia K9.

Бъдещият флагман на корейската марка ще е потенциален заместник на модела Opirus/Amanti, чието производство бе спряно през 2010. Най-вероятно е той да сподели технологиите със седана Genesis на Hyundai, който е със задвижване на задните колела.

Това е първият опит на Kia да се наложи на пазара в този клас високотехнологични автомобили със задно задвижване. Гамата от двигатели най-вероятно ще бъде в три варианта - базов 3,8-литров V6 бензинов с мощност 337 к.с. и две версии с V8 агрегат, който при топ-модела ще бъде с обем 5.0 литра и мощност 435 к.с.

Г-н Soon-Nam Lee, Директор Отдел Международен маркетинг, заяви: "Нашият нов флагман интегрира ключовите параметри на марката – дизайн, управление, високи технологии и иновации. Въпреки, че сроковете за представяне на модела на международните пазари не са уточнени, изцяло новият седан със задно задвижване определено ще се превърне във водещ модел от продуктовата гама на марката, демонстрирайки най-доброто от света на Kia."

Очаквайте подробности

0 от 500
  • #31
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не е вярно, напротив Хюндай и Киа бяха много по-добре в периода 2001-2005, тогава правеха модели, които се различаваха от всички дреги, а сега само копират.
  • #30
    16 rate up comment 3 rate down comment
    crus ( преди 12 години )
    не мога да ви разбера коментарите ??? хюндай и кия дръпнаха адски здраво за 2-3 години ... вие като коне с капаци ...немското та немското.... в крайна сметка тва е плюс за потребителя ... конглокенцията повишава качеството и иновациите ...няма толкова хейтърски форум ...
  • #29
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Боби ( преди 12 години )
    Това може би е на базата на Genesis.
  • #28
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ataka Do6e nabii,nabii mu go v kan4eto.Aaa ma ha,za6to te iadosvat,ia se otkaji ot Huia, samo taka tozi sait mojebi 6te se promeni.
  • #27
    15 rate up comment 0 rate down comment
    SMOKY ( преди 12 години )
    a stiga de,vzaimstvano e ot niakolko drugi marki avtomobili.......edva sega se re6avat na tozi dizaiin.predi 15 godini kak izglejdaha?...xa,xa,xa.....4udeha se ot kade da kradat.......plagiati....
  • #26
    16 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    хюндай е лидер естествено. ако Киа и тя е лидер тогава какво са GM,форд, VW, БМВ, Даймлер, Фиат, Нисан, Хонда, Тойота, рено... Киа не разбрах преди тях ли е или след тях. ако е след тях няма ли да станат доста лидирите според теб?
  • #25
    18 rate up comment 2 rate down comment
    BMW фен ( преди 12 години )
    Това е 6 серия Gran Coupe, с фарове от 5 GT и понеже щеше да е нагло да откраднат и отворите на калниците от БМВ са ги взели от Мазерати.
  • #24
    16 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    Баварец... С прекрасни модели като Соул,Оптима и култовият вече Спортидж който е лидер в класът на компактните СУВта, как да не са едни от световните лидери...ще ме извиняваш...и да знам че са 50% собствност на Хюндай...лошо няма...по-важното е че менижмънта на компаниата е много добър, успяха да създат свои облик,идентичност и правят красиви и качественни продукти ! Аз найстина съм фен На Италянскиаят дизайн, и на красивите неща..хаха :))Аа КИА правят красиви неща !;)
  • #23
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Za6to se opravdava6, i ne az se zanimavam s teb,a ti ni natrapva6 tapotiata si.
  • #22
    14 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    разликата между нас е че аз имам разпознаваем ник и моите мнения са проследими. и аз смятам че винаги са и логични, а при теб са непроследими, освен по простотията. айде спри да ме занимаваш - ако имаш мнение по темата или искаш да ми оспориш моето - пиши. ако не няма смисъл - от такива като теб одавна съм спраял да се обижданм. поне недей да губиш времето на хората. ако изобщо разбираш какво ти казвам.