IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MERCEDES BENZ ПОКАЗВА НОВОТО КУПЕ CL65 AMG В АМСТЕРДАМ

Mercedes Benz ще покаже супер-модела си CL65 AMG купе на изложението AutoRAI в Амстердам, което започва в края на тази седмица.

MERCEDES BENZ ПОКАЗВА НОВОТО КУПЕ CL65 AMG В АМСТЕРДАМ
Двигателят на купето е V12 с обем 6.0 литра и максимална мощност 612 к.с. Впечатлява максималният въртящ момент - 1000Nm. Това са обещаващи данни и новото купе на CL освен че ще събира погледите по улицата, може и да се противопостави сериозно на някои от М моделите на BMW. Ускорението от  0 до 100 км/час ще отнеме по-малко от 4.5 секунди, а максималната скорост ще надхвърля 300 км/час ако все пак електронният ограничител не се намеси към 250 км/час. Освен супермощния двигател инженерите от AMG са модифицирали и аеродинамиката на автомобила. Променено е и окачването, което е адаптирано към Active Body Control System. Всички тези данни обаче показват, че специалният AMG модел, който ще бъде показан през идния месец на изложението в Ню Йорк, ще бъде различен от този в Амстердам и най-вероятно става въпрос за обновената „Черна серия" на AMG. Продажбите на новия CL65 в Европа ще започнат още идния месец, като цената за базисно изпълнение е 301 500 евро.
0 от 500