IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов градски концепт на Toyota

FT-Bh не е технологична революция, а малък, евтин и икономичен хибрид.

Нов градски концепт на Toyota


Toyota показа първата скица на иновативен концептуален автомобил, с който дава решение за "глобално возило", което ще доведе до намаляване на вредните емисии в градски условия. Концепцията, която ще дебютира на автомобилното изложение в Женева, носи означението FT-Bh. Японският производител запазва в тайна точните детайли преди премиерата.

От Toyota загатват, че концептът е "студия на ултралек, хибриден градски автомобил, проектиран да бъде максимално икономичен и екологичен през целия си жизнен цикъл“. FT-Bh е проектиран, така че да бъдат избегнати сложни производствени процеси и употреба на скъпи суровини. Това е често използвана практика за подобни возила. Този подход е предпоставка да се предполага, че концептът FT-Bh ще стане реален автомобил в близко бъдеще.

Намерението на Toyota с този концепт е не толкова да покаже новаторски технологични решения, а да демонстрира, че малките хибридни автомобили могат да бъдат достъпни за масовия потребител, което респективно ще доведе до икономии и запазване на околната среда.

Освен него, в Женева световната си премиера ще направи и новият Yaris Hybrid. Компактният, супер-икономичен автомобил на Toyota ще се задвижва от 1.5-литров бензинов двигател, използващ цикъла на Аткинсън (5 тактов), комбиниран с електромотор и пакет никел-метал хидридни батерии. Комбинирана изходна мощност на този модел е 100 к.с.

В Женева ще бъдат представени също така продуктовата версия на GT 86 и концепциите NS4 и FCV-R.

Тагове: toyota yaris hybrid ft-bh
0 от 500