IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов градски концепт на Toyota

FT-Bh не е технологична революция, а малък, евтин и икономичен хибрид.

Нов градски концепт на Toyota


Toyota показа първата скица на иновативен концептуален автомобил, с който дава решение за "глобално возило", което ще доведе до намаляване на вредните емисии в градски условия. Концепцията, която ще дебютира на автомобилното изложение в Женева, носи означението FT-Bh. Японският производител запазва в тайна точните детайли преди премиерата.

От Toyota загатват, че концептът е "студия на ултралек, хибриден градски автомобил, проектиран да бъде максимално икономичен и екологичен през целия си жизнен цикъл“. FT-Bh е проектиран, така че да бъдат избегнати сложни производствени процеси и употреба на скъпи суровини. Това е често използвана практика за подобни возила. Този подход е предпоставка да се предполага, че концептът FT-Bh ще стане реален автомобил в близко бъдеще.

Намерението на Toyota с този концепт е не толкова да покаже новаторски технологични решения, а да демонстрира, че малките хибридни автомобили могат да бъдат достъпни за масовия потребител, което респективно ще доведе до икономии и запазване на околната среда.

Освен него, в Женева световната си премиера ще направи и новият Yaris Hybrid. Компактният, супер-икономичен автомобил на Toyota ще се задвижва от 1.5-литров бензинов двигател, използващ цикъла на Аткинсън (5 тактов), комбиниран с електромотор и пакет никел-метал хидридни батерии. Комбинирана изходна мощност на този модел е 100 к.с.

В Женева ще бъдат представени също така продуктовата версия на GT 86 и концепциите NS4 и FCV-R.

Тагове: toyota yaris hybrid ft-bh
0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    До предпоследният - защо си мислиш, че е от комплекси? Аз се качвам в една кола и гледам дали е удобна. Японските не са удобни, особено за високи хора. Ако бях 1.70, сигурно един Акорд щеше да ми е супер по мярка, прав си. Но до там...За цената - предпочитам по-висока цена и по-високо качество, а не да се пести от всичко и да караме ***. Ама вие всичките сте много умни и сте се качвали на всички марки и модели и много знаете...До последният - ти да не си луд?!
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до: Triforce ( преди 12 години )
    За пореден път уби коча с лопатата. Толкова много глупости в един пост, скоро не бях виждал.Хората му направили екологичен и икономичен автомобил.Смъкват му цената, за да стане по-достъпен, а шилето Triforce пак недоволства.Карай си там старата барака и си мисли, че си много вървежен. Кой знае колко *** са опърдяли седалките на трошката ти, а сега ти се кефиш. Бай Ганьовска работа!
  • #10
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Трифорс,ти нормален ли си.Как така производителя ще влага повече,а автомобила ще е по-евтин?Освен това за автомобилите еднодневки пиши под някоя статия за ФВ примерно.Те са еднодневките с части от китай,една платформа за всички модели и чупещи се на поразия.Тойотите са екологични не само заради това,че могат да се рециклират,а и защото харчат по-малко гориво.Хем по-евтини,хем по-здрави,хем по-икономични и по-екологични.Нали това искаш?Имаш го.Да ама комплексите ти не ти дават да си вземеш японско
  • #9
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    Най ми харесва, че е екологичен през целият си жизнен цикъл! И без това новите автомобили са еднодневки, този явно ще може да се рециклира над 90%. Проблемът на повечето автопроизводители, че не искат да вложат още малко, само и само цената да е по-ниска. Какъв е смисълът да си сменяме колите на 5 години, като можем да го правим и на 10? Само хабим ресурсите на планетата! Пълна глупост! Предпочитам качествен автомобил, здрав и надежден и да си го карам много дълго време. Но няма да е на моята...
  • #8
    12 rate up comment 9 rate down comment
    mrysnika ( преди 12 години )
    За това Тойота е една от най-големите.Хората мислят за бъдещето и създават класни автомобили.Радвам се че концептът скоро ще стане реалност.Също така е похвално,че са решили хибридите да ги направят достъпни за масовия потребител,което ще рече,че цените им ще паднат значително.Новият Ярис Хибрид е стъпка към това.
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Pri toyota se vijda 4e postoianno izkarvat novi tehnologii.
  • #6
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    IT,нормално е тук всеки да пише как възприема автомобила според познанията си или просто спроде възприятията си,един друг да се критикуваме при различно мнение е много елементарно и губене на време. По-долу неволно влязох като ананимен, бях аз.
  • #5
    18 rate up comment 11 rate down comment
    до: IT ( преди 12 години )
    х10 ти си *** та дрънкаш.В този сайт ако има конглокс по олигофрения няма кой да те стигне.Номер 1 си!
  • #4
    16 rate up comment 18 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    хахаха :))) Анонимен номер 2 разсмяме от сърце братле....10Х !!!!!Ааа иначе Тойота и по скиците(драсканиците) ще ги познаеш :)) Ето от такива недъгави драсканици на препило със съке японче- "дизайнер" се раждат тези олигофенски метални изчадия на 4 колела-Тойота...както се казва- "пази боже сляпо да прогледа" или в Тойота вариант- "Пази Буда,пиян самурай автодизайн да рисува" хахаха :)))
  • #3
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тойота старателно крият бъдещите си дизайнерски идеи-от японските и корейските си конглокенти, останалите променят по малко някой ъгъл на фар, някой ръб.