IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-Benz SL600 ще получи V12

С него роудстърът ще разполага с поне 600 к.с. и 1000 Нм

Новият Mercedes-Benz SL600 ще получи V12

Новият Mercedes-Benz SL600 ще бъде представен във Женева, а под капка му ще работи 12-цилиндров двигател, пише френското издание L'Automobile. Твърди се, че моторът – 5.5 литров, V12 (517 к.с. до 830 Нм), който познаваме от предишния модел ще бъде форсиран до над 600 к.с. и 1000 Нм.

Дебютът на шестото поколение на Mercedes-Benz SL бе на изложението в Детройт през януари. Сега автомобилът се предлага с 3.5-литров, 6-цилиндров атмосферен мотор с мощност 306 к.с., както и с туин-турбо, 8-цилиндров агрегат с обем 4.7 литра и мощност 435 к.с. В базовата си версия автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.9 сек., а с „осмицата” за 4.6 сек.

Подробно за Mercedes-Benz SL

Тагове: mercedes-benz sl sl600
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Независимо от марката, да погледнем оттатък понятието 600 к.с.:1. Не става за ходене на работа-много харчи2.Не става за семейна кола-много харчи,600 к.с. за нищо не помагат3. За зимата не е подходящаОстават възможности:1. По магистралата-до морето, с гадже, с малко багаж2. За взимане акъла на мацета и на любителите на скъпи коли с необикновени каталожни данни при отскачане от кафене до кафенеДанъци,поддръжка-свързани са с всички по-горе
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 12 години )
    Дошо от известно време ти чета жалките коментарити и вситгнах до заключение че ти от коли не разбираш само Корейски варели харесваш.Това ако е грозна кола не знам коя е хубава
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Чета коментарите и се дивя. Първият Анонимен предлага да си вземем 911, Бенц, Р8 или 6 серия. Браво бе, предлагаш го сякаш като влезеш в магазина и се чудиш бял хляб ли да вземеш или добруджа или в краен случай типов! Знаеш ли колко от тези коли се продават като бройки!? Знаеш ли колко струват? Чудно ми е колко от пишещите тук могат да си ги позволят!? Но иначе изразяват мнение и дават акъл по-важното! Сигурно само няколко човека от тук пишещите са се качвали в подобна кола и то ако е на шефа
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 12 години )
    Аз като по-старомоден бих поискал поне 6.0 литров двигател, за по-масивен звук, обаче наистина с всеки следващ поглед почвам да го възприемам все по-полужително. Не, че някога ще имам шанса да си го купя де, но надеждата умира последна.
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Най-разбиращият ( преди 12 години )
    Не става, не е продукт на ФВ Груп.
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    BMW ( преди 12 години )
    Чудесна си е колата!
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    аз не помня SL да не е бил някога забележителен като дизайн. вярвам че на улицата пак всеки ще го зяпа. но донякъде си мисля че май не е фотогеничен - предните още на първите снимки изглеждаха мечта. а и вижте снимката на онзи по малък мерц. дето ще конглок.911 - той си хваща окото още от една снимка.
  • #5
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Галошо, грозни са твойте радиоактивни пластмасови тояги, дето ги сглобяват разсърдени недоспали камикадзета. Щото всичките до една приличат на старо Пежо, ама с евтина пластмаса.А това горе на снимките е изкуство!
  • #4
    13 rate up comment 4 rate down comment
    slr ( преди 12 години )
    колкото повече я гледам тази кола, толкова повече ми харесва
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ес-ел е гранд туризмо, а слс се води по спортния автомобил. Ако искаш спортна кола вземи си 911, ако искаш да подържаш висока скорост и да имаш комфортно окачване вземи си бенц, а за останалите има и ЕР-8 и 6-та серия.