IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen прави шаси и за суперколи

На платформата MSB ще се произвеждат Bentley Continental, Porsche Panamera и бъдещият седан на Lamborghini

Volkswagen прави шаси и за суперколи

Германският автопроизводител Volkswagen съобщи за разработването на ново шаси под името MSB (Modularer Standardantrieb-Baukasten или Стандартна модулна платформа). На него ще се правят няколко модела на луксозните марки на концерна - Bentley Continental, Porsche Panamera и бъдещият седан на Lamborghini.



Платформата е предназначена за автомобили със задно задвижване на колелата и предно разположен двигател. Както заявиха от Volkswagen основната част по създаването на шасито е дело на инженерите на Porsche, които благодарение на използвания алуминий и силно закалена стомана са успели да свалят 200 кг. в сравнение с платформата, на която се прави настоящото поколение на Panamera (на снимката). Предвижда се и използването на карбон, което ще направи шасито още по-леко.

Освен това Porsche ще направи платформа и за машини със средно разположение на двигателя. Тя ще бъде използвана за напълно нов модел на марката, който ще се конкурира с Ferrari 458 Italia, а също така и за следващите поколения на Audi R8 и Lamborghini Gallardo.

По-рано VW вече показа унифицирана платформа MQB (Modularen QuerBaukasten), върху която ще бъде направен новият Golf VІІ и следващото поколение на Audi A3. На нея се предвижда бъдат произведени общо 60 модела на концерна.

Тагове: volkswagen mqb msb
0 от 500
  • #40
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо до Истината ( преди 12 години )
    А ти понеже си яко паралия се правиш на батка с Шкода или Сеат с друга емблема и кожен салон ли бе тарикат?Специално модела Б5(и в частност всички дръгели на ВАГот 95 до 2005г) е рядко ненадежден автомобил и това е общоизвестно на масовия потребител, но ти нали си баровец не се занимаваш с евтини колици.Тука всички сте бизнесмени паралии с коли за по 150бона и се присмивате на обикновените хора като мен нали?А настоящите им модели също скоро ще се разбере какви са недоразумения.
  • #39
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Що говориш глупости бе?Като не са ти ясни нещата не се изказвай по-добре.Шумоизолация и кожен салон всеки може да направи.На кореиските Киа им погледни модела Оптима и тогава ми разправяй как само, някои могли да предложат лукс.Екипировката за елементите на интериора се прави най-лесно от всичко в един автомобил бе пич.
  • #38
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Доше, какво да правим като някои могат да продават нещо като лукс предмет, а други само като най-голямата евтинийка (клюндай) ? Пени се, ***, ти така или иначе цял живот ще си останеш беден ***..
  • #37
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Истината за Дошо ( преди 12 години )
    Дошо сам си беше признал че е имал Ауди б4 и бил много доволен.После сиромаха решил да се прави на баро и си взел а4 която била с превъртян километраж и той *** се почупил от ремонти.И сега Ауди са му виновни ,че е *** и не разбира като купува кола на старо кое да гледа.Те го прие.али с кола пред разпад закърпена за продан и да изкара 5хил км и после дупе да ти е яко...затова толкова мрази Фв.Мисли си *** че всички коли са трошливи като неговата.. жалък е!
  • #36
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо за Дошо ( преди 12 години )
    Да бе - да ги *** и вагинистите! Ламборгини да земе да копира алуди мола ви съ!!? Ми вижте го авентадора - и моторчето и платформата че и ММИ-то е взето от алуди... и ква кола е тва - никва!Друууго си е хуйдая - оригиналче отвсякъде - па тиа от софето нека се лъжат там с некви си ламбота, бентлита,поршета, алудита. На нази у прованса ни дай празец, сланинка и хуйдай паркиран пред плевната - те това е късмет и кеф!!
  • #35
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Koga i s jenite 6te stane taka????
  • #34
    10 rate up comment 3 rate down comment
    nixi ( преди 12 години )
    Всичко е много хубаво с тея модули, *** работата накрая ще стане като едно голямо ЛЕГО, изсипват ти един самосвал части и кеф ти порше, кеф ти ауди, кеф ти сеат си сглобявай. Какво всичко в глобалния свят и автомобилите лека по лека се обезличават и всичко става една глобална салата.
  • #33
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Конкретната новина е достатъчен пример, но...Продават едно нещо под няколко имена, но коренно различни цени и за една емблема и кожен салон искат сума пари отгоре, имат яко дефекти и във всички основни агрегати от където надеждността им е гола вода, а претендират, че продават премиум марки(Алуди)
  • #32
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До Дошо ( преди 12 години )
    Дошо, къде е коренът на омразата ти към ВАГ?!
  • #31
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Aide stiga-Do6o e prav, i az sam go zaka4al mnogo pati ,no kato se zamislia naistina neizpolzva cinizmi kam nikoi ot nas.