IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малката Acura излиза серийно

Серийната версия на ILX ще бъде представена на автомобилното изложение в Чикаго.

Най-малката Acura излиза серийно


Концептът на модела, обозначен с емблемата на луксозното потделение на Honda бе показан през януари на автомобилното изложение в Детройт. Серийната версия на колата, която няма да се отличава съществено от демо-прототипа, е базирана на платформата на последното поколение Honda Civic (американската версия) и на практика е най-малката по размери Acura. Ще е налична и лекотоварна модификация на Acura ILX, която ще е с подсилено окачване и обикновени метални джанти.

При дебютира си на американския пазар моделът ще се появи с възможност за избор между 2,0- и 2,4-литров четирицилиндров бензинов двигател. Вторият ще е бъде опция за по-спортното изпълнение и ще се куплира с шестстепенна механична трансмисия. Мощността на топ версията ще е 201 к.с. и 230 Нм въртящ момент.

Интересна подробност е, че има възможност Acura ILX да бъде поръчана и с първата за марката бензиново-електрическа хибридна система. Тя е споделена със Civic Hybrid и представлява съчетание от 1,5-литров двигател със 110 к.с + електромотор с 23 к.с.

Освен ILX посетителите на салона в Чикаго ще видят и новата Acura RDX. Базираната на Honda CR-V Acura излиза със съществени промени: 2,3-литровият четири цилиндров турбо-мотор е заменен с 3,5-литров V6, който генерира 276 коня. На мястото на петстепенния автоматик вече има шест степенна автоматична трансмисия с Real Time AWD и “интелигентен контрол”. Въпреки по-големия двигател от марката твърдят, че моделът е сред най-икономичните в класа си.

Тагове: acura ilx rdx
0 от 500
  • #27
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Скорпион ( преди 12 години )
    Този сув от 2-та снимка изглежда много, много добре. Сигурен съм, че ще е доста добър автомобил.
  • #26
    4 rate up comment 3 rate down comment
    !!! ( преди 12 години )
    Вярно, защо не влезнеш във форума на Хонда и не се зачетеш в "Технически въпроси"...и после коментирай, няма как едно Ауди да е по-здраво от една Хонда.Единствено тенекиите им са по-здрави...,ако това те грее по някакъв начин,но не споменавай двигатели и ходова част.На Ауди могат да се изброят доста проблемни двигатели ,но ходовски не си сещам за нито един...,изобщо на тема двигатели много малко фирми могат да се опрат на Хонда, а при моторите- там са еднолични лидери!
  • #25
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Slav78 ( преди 12 години )
    Доше излез от тия форуми бе човек, ходи пий едно кафе запознай се с хора, намери си хубава работа и ако ти остане време тогава разтягай локуми.
  • #24
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Това го кажи на тия със Сивиците 5-та генерация.Много здравио Гоуф II нещо изчезна от улиците.От Хондите поне нещо става бе, а от ВАГ-ските *** и *** за зеле не става.
  • #23
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо за Дошо ( преди 12 години )
    Проблемни...проблемни...проблемни - *** и *** дето ми продаде 5-та ръка алуди от миналия век, та сега направо на вагинист съм заприличал! Или проблема си е в мен!!? Ба ли мааму ква е истината??Виж при хондите нема такива проблеми - след първият собственик направо за скрап отиват и кви ууубави вилици и лъжици правят от тях!
  • #22
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Е ти пък си карал всички коли на света и знаеш за тях от личен опит.На мен достатъчно ми е, че съм имал и съм говорил с много собственици на Алуди и съм видял, че тия коли са ***.Целия им форум е пълен с теми за прецакани съединители, реики, дюзи, електроника, окачване, двигатели, дросели ..Тук понеже тема за Хонда виж там какви са им проблемите.Скърца ми *** на съединителя, не ми работи мигача, запушен маркуч на задната чистачка.. :-)
  • #21
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Slav78 ( преди 12 години )
    Ами Доше ти все едно и също пишеш не е нормално бе човече. Всички знаят, че си купил AUDI от някакъв *** и толкова си се набутал, че от тогава нямаш лев за друга кола. Плюеш по автомобили които даже не си виждал, всичко което знаеш за колите е от нета и така пич.
  • #20
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Кой те натиска тебе та звъниш бе?Тука е място за коментари.Ти що не кажеш нещо за статията ами се заяждаш?Сигурно, защото е по-лесно нали.АКо пишат само такива като тебе коментарите ще са.-Хубаво е-Не е хубаво-Хубаво е-Не е хубаво
  • #19
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Slav78 ( преди 12 години )
    Дошка никой не ти иска мнението за каквото и да е гледай, радвай се на чуждите коли и спри да пълниш главите на хората с чужда информация минала през призмата на твоето мозъче.
  • #18
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    До6е, какво се пени6, като няма6 нито Honda,нито Audi,дори Hyundai.Дарвен филосиф, който пле6ти по цял ден,нямайки друга работа.Не знам каде се намира Honda или Audi в сравнение с другите автомобили, но с сигурност много по-високо в класацията, отколкото ти сравнен с който и да е нормален 4овек -ти си глупав,некомпетентен,дразне6т,неуспял,комплексиран,"артист",който няма ни6то осве анонимността си пред комп-а .