IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Война за производител №1 в света

Volkswagen Group оспорва лидерството на General Motors

Война за производител №1 в света

General Motors успя да се пребори за званието автомобилен производител №1 в света, но в Европа не всички са съгласни с това. Официално американският концерн обяви продажби от 9 030 000 автомобила, което е със 7.6 % повече от 2010 г. От гледна точка на цифрите това е абсолютна победа за GM, тъй като намиращият се на второ място Volkswagen Group по-рано съобщи за 8 160 000 продажби.



Германците обаче вече претендират за първото място. Пред Wall Street Journal представител на VW, обяви че в отчета за продажби на концерна не са включени резултатите на MAN и Scania. В тези две компании VW притежава контролния пакет, а техните продажби възлизат на 200 000 бройки. Ако те бъдат включени, резултатът ще стане 8 360 000.
От друга страна германците твърдят, че в отчета на GM са включени резултатите на SAIC и Liuzhou Wuling Motors. В тези 2 китайски компании американците имат дялово участие, но то дори не е 50 %. Продажбите им обаче са 1.2 млн. единици, което означава, че при евентуалното им изваждане, резултатът на GM ще бъде под 8 млн.
Интересното обаче е, че в резултата на германците са включени 2.2 млн. коли, произведени от смесеното предприятие FAW - Volkswagen Automobile Co., в което съвместно участие имат Volkswagen Group и китайската First Auto Works Group Corp.
Сериозна борба се води и за третото място, където сега е Toyota. За нейното място обаче претендира алиансът Renault-Nissan. Според неговите ръководители в резултатите за миналата година не са включени продадените от АвтоВАЗ около 600 000 коли. В момента алиансът има 25 % от руския производител, а до края на 2012 г. ще притежава и контролния пакет акции. Ако резултатите на руснаците бъдат включени в отчета, то Renault-Nissan ще излезе на трето място в света.
 

0 от 500
  • #37
    6 rate up comment 9 rate down comment
    ОООО ( преди 12 години )
    Много сложно се изразяваш, Дошо няма да загрее.
  • #36
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Отворкото Дошо е с перманентно отворен *** към света. И заради тази подробност този *** гей се мисли за гений и постоянно ни занимава с педерската си особа!
  • #35
    3 rate up comment 5 rate down comment
    ФотоГраф ( преди 12 години )
    Ще се амбицирам и ще изловя мишоците!
  • #34
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дошо, малкото недоебано *** *** вместо да се прави на селска дърта *** като не си стриже околоаналните косми по-добре да извърти по един кавал на всички фенове на немските коли, а те са толкова много, че ще има работа до Коледа, че и след това и да си трае, щото като си отвори *** *** уста и умерисва целия форум!
  • #33
    3 rate up comment 8 rate down comment
    ОООО ( преди 12 години )
    Дошо пусни пич една снимка да те видим.
  • #32
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    *** казанлъшки още ли си фантазираш, че външния ти *** Ауди80 е дело на някаква невероятна инженерна мисъл и се кефиш като ти се усмихне, някоя зъбата *** а?Колко е велик ВАГ ще разправяш на *** не на мен ***.
  • #31
    3 rate up comment 6 rate down comment
    До Миризмата ( преди 12 години )
    Миризма ти сега от Дошо на *** ли стана. Миризлив с тоя *** *** никой няма да излъжеш че е ***. Хич не се предлагай педьо. Тук *** няма. Вземай и пообиколи край фургона ви когато се прибират овцете, наметни се с вълтата дето си остригал от овцете наметни се с нея и се надупи на коча, може и да ти объркал калния *** с овча *** и да те оправи на задна прашка, та хубаво да се овъргаляте в бодилите ха ха.
  • #30
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тоя дошо всеки ден го *** лошо, но това не го отказва, напротив, явно му харесва на *** ниеден!
  • #29
    4 rate up comment 7 rate down comment
    ОООО ( преди 12 години )
    ... иначе казано по друг начин: Обявявам конглокс за снимка -"Хвани Дошо, док, и мамуля в един миг"
  • #28
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Ето ме:automedia.bg/test-drive/testdrive_1031.html