IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW тества хечбек с предно предаване

Основни за модела ще бъдат 3-цилиндрови турбодвигатели с обем 1.5 литра

BMW тества хечбек с предно предаване

До появата на първия автомобил с предно предаване, произведен от BMW, не остава много време. Доказателство за това са тестовете на машината, която фотографите вече засякоха. Напълно новият хечбек на баварците, както и направеният на неговата база английски Mini 3-о поколение, ще бъдат подложени на сериозни изпитания през цялата година, за да могат да се появят пред публика през 2013 г.



От BMW са категорични, че новият модел ще стане най-достъпният автомобил на концерна, като той ще може да се конкурира с многото градски хечбеци, които стават все по популярни в Европа. Очаква се машината да бъде модификация на хечбека 1-Series, но ще получи напълно нова платформа.



Обновеното шаси дава възможност да се промени дължината на автомобила, която ще варира от 3.8 м като при новото Mini, до 4.3 м. като при последното поколение на BMW 1-Series. Размерите на автомобила ще бъде подобни на следващото поколение на VW Golf.



Дори камуфлажът не може да скрие факта, че новата машина има съвършенно различен дизайн от обичайната BMW 1-Series. Автомобилът обаче запазва типичната за баварците спортна форма, благодарение най-вече на предната броня, спойлера в края на покрива и събраните тръби на изпускателната система. За да се направи възможно най-достъпен новият модел ще се предлага с оборудване, в което са включени само най-необходимите за водача и пътниците функции.



Освен с предно предаване, машината ще се предлага и във версия със задвижване и на четирите колела. По-голямата част от машините ще бъдат снабдени с новите 1.5 литрови, трициилиндрови дизелови и бензинови турбомотори от серията N37. Първоначално BMW предвижда годишно производство от 300 000 бройки от новия модел.
 

Тагове: bmw mini 1-series
0 от 500
  • #8
    36 rate up comment 3 rate down comment
    Peev ( преди 12 години )
    И то не какви бмв-та ами 3ки,е36 в най-добрия случай,задължително отзад с надписа М и на газ. Ако всичко това е придружено и с анцуг Адидас(било то и от Илиянци) просто няма по-голям от теб и всички селски кифли са в ръцете ти.
  • #7
    37 rate up comment 7 rate down comment
    Filibe ( преди 12 години )
    не знам що викат пернишки голф като там старите бмт-та и вектри са в пъти повече от голфовете :)То да беше само там, ама всички селянчета от прованса са такива.
  • #6
    43 rate up comment 2 rate down comment
    d22. До Стефан ( преди 12 години )
    Стефане, абсолютно си прав!Както парите от продажбите наGolf и Polo осигуряват Bugatti или Lamborghini, така и тези модели ще осигурят редица проекти в BMW. Само моля те не казвай,че класа е "ГОЛФОВ", че един ревностен "почитател" на марката, ще ни залее с епитети- Дошето. На теб лек ден и успешна седмоци.
  • #5
    56 rate up comment 4 rate down comment
    Стефан ( преди 12 години )
    Много са ми смешни "феновете на марката", дето търкалят 25 годишни гробници, които реват, че марката си губела идентичността. Простата статистика показва, че най-продаваните автомобили са голф и поло, така че е логично все повече и повече производители да се насочват към "голфовия" клас и класа на градските хечбеци. Това, че и BMW прави такава кола не значи, че М3 или М5 ще станат по-лоши коли. Дори напротив - печалбите от новата 1-ца ще помогнат новите осмици, седмици и т.н. да са още по-добри.
  • #4
    39 rate up comment 2 rate down comment
    Peev ( преди 12 години )
    Слави Трифонов просто така е решил :D
  • #3
    36 rate up comment 2 rate down comment
    Peev ( преди 12 години )
    Прилича по-скоро на Смарта с 5 врати http://img.cars.cozot.co.uk/pics/uk/2011/10/09/2006-SMART-FORFOUR-PASSION-1-3-AUTOMATIC-5-DOOR-Petrol-20111009195332.jpg
  • #2
    47 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Как ше се израдва народа на купа 8-*** серия, като тя ше струва 100 хил. евро примерно. Не е много народна тая цена. Тва че в България само мислим как да вземем "гъзарска" кола на 10 години която е тотална гробница си е друг въпрос. Народен ше е точно тоя нов модел. Вярно е обаче, че е жалко че БМВ все повече се отдалечава от традициите си.
  • #1
    43 rate up comment 7 rate down comment
    дон Шопеску ( преди 12 години )
    Ако хората искат да си купуват подобие на Голф, за какво ще си купуват подобие на BMW ? Всичко в името на печалбата, ама няма да направят едно яко купе 8 серия да се израдва народа ...