IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Олимпийското Mini

Mini лансира два юбилейни модела, посветени на Олимпийските игри в Лондон

Олимпийското Mini

Олимпиадата през тази година ще се проведе в Лондон, а BMW и респективно британският Mini са сред спонсорите на игрите. В чест на световното събитие автопроизводителят е подготвил два юбилейни модела, които се различават по ниво на оборудване и излъчване от стандартните модификации. Въпросните возила са кръстени на две от знаменитите места в Лондон: Bayswater и прославилата се покрай Шерлок Холмс - Baker Street. Те ще се появят в продажба напролет.

Пакетът на оборудване Baker Street може да се внедри в няколко модела от гамата, като се започне от базовия Mini One, One D (дизел) и се мине през Cooper и Cooper D. Рестилирането засяга не само екстериора, но и вътрешността на автомобила. Цветовите предложения са комбинация от сив таван с Pepper White (бяло) и Midnight Black (черно) и гланцово-черни 16-инчови джанти. На капака има черни V-образно разположени ленти. Логото Baker Street се вижда на няколко места отстрани и отзад. В салона се забелязват доста хромирани детайли, съчетани с текстил, а при по-високите нива на обзавеждане тапицериите са от кожа.

Mini Bayswater носи имената на района между Кингсбридж и Нотинг Хил. Този пакет е възможен за моделите Cooper, Cooper D, Cooper S и Cooper SD. В тази комплектация автомобилът прилича, поне външно на истински “спортяга”. Специално за модификацията Mini са поръчали сиво-синя боя Kite Blue. Покрива и огледалата са перманентно черни, както и 17-инчовите джанти. Надлъжно на капака има две успоредни ленти - светло синя и сива. Купувачите могат да изберат между черен или сив основен цвят. В екстериора се открояват още раздувки на калниците и странични прагове. В салона, тапицериите са от премиум кожи, а педалите са от неръждаема стомана.

Цените на Baker Street във Великобритания започват от £16 365 (около 19 150 евро), а за Bayswater от £18 565 (21 750 евро).

0 от 500