IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda залага на електромобилите

Octavia Green E Line е изпитателен прототип, който чехите ползват за усъвършенстване и опит в областта.

Skoda залага на електромобилите


И Skoda вече има свой електромобил. Чешкият автопроизводител започна активни тестове с десетина електрически возила, базирани на комби версията на Octavia.

Octavia Green E Line е прототип. Целта на модела не е да влиза в серийно производство, а по-скоро да е „опитно поле“, от което конструкторите да почерпят важен опит, необходим в тази област за бъдещите модели на марката.

"Octavia Green E Line показва нашия технологичен напредък в областта на електрическата мобилност. Това е крайъгълен камък в цялостната ни стратегия за устойчиво развитие", казва главният изпълнителен директор на Skoda Винфрид Валанд. "Работата ни в тази област е в тясно сътрудничество с Volkswagen Group ", добавя той.

За създаването на електромобила, конструкторите на Skoda са избрали Octavia комби, като на борда й са монтирали електрически мотор с мощност 116 к.с. Двигателят  черпи енергия от 23,5 кВтчасова литиево-йонна батерия. Комбинацията осигурява спринт от 0 до 100 км/час за 12 секунди, което съвсем не е зле. Максималната скорост е ограничена на 135 км/ч. Акумулаторът, който може да се зарежда и от електрическата мрежа, се намира под средния и задния панел на пода и в част от багажника. Той осигурява достатъчно енергия за изминаването на 150 км.

Работата по развитието продължава. По време на тестовете бе обявена и новата Skoda е-Citigo, която както вече ви информирахме ще се произвежда серийно от 2014 г.

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Technomann ( преди 12 години )
    Nema da se pla6ite IBM nskoro sa izmislili bateriq s koqto se minavat 500 mili=804,5km.Tova e bude6teto.Da jivee IBM!!
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    За сервизните акции ( преди 12 години )
    В Ауто-Билд германците показват кой прави най-много сервизни акции- Това е Фолксваген, неговата графа със сервизни акции за последните 3 години е най-голяма!!
  • #11
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Електрифициран ( преди 12 години )
    Няма значение дали е шкода или друга марка, важното е че е ЕЛЕКТРИЧЕСКИ. Имам 2 електрически автомобила и изминавам 100км за 2 лева и 50 стотинки. Като преминавам покрай бензиностанция, направо изпадам в шок от цените на горивата и изпадам в есказ от това което карам
  • #10
    1 rate up comment 5 rate down comment
    MaXx^GaBbEer ( преди 12 години )
    Тия баш на комби ли решиха да сложат ел. дв ? Ми че комбито е за удобен дълъг път с цялото семейство. *** тука с тея 150 км колко да е дълъг :D Тия са толко неориентирани,че дори не знаят къде се опитват да си пласират като сегмент ел. колите :) Да беше с по 500-600 км. пробег добре .. ама иначе комби за градска кола е доста странно решение.
  • #9
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    За да се поддържа мита за (миналото, за съжаление) немско качество! И аз бих искал немското, европейското да е най-доброто, но щом "царят е гол" - му го казвам и няма да давам пари за несъществуващите му "дрехи" :)
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    Тойота Приус имаше 1 извикване за проверка и евентуална настройка на спир. с-***,по начало японските фирми дори при собствено съмнение, обяяват сервизна акция. Немските фирми пък си мълчат, скатават се до последно (заплаха от съдебни дела), ремонтирайки само потърпевшите или привикване мълчешком с писма собствениците на дефектните серии.
  • #7
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Японецът винаги е N1 ( преди 12 години )
    Малее, тия чехи така е като се хванат с некадърните германчета. Още са на прототипи, докато японците продават ел.коли вече от 3 години!!! Да не говорим откога Тойота продава супер-модерни хибриди. Но така е като чехите са се захванали с назадничавите германци,които само копират от японците с 20 години закъснение,а дори и днес нямат ел.кола в продажба германчетата!!!!!!!!
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Знам, че Отто-Мото теб не те интересува.Както и много други неща от които *** като теб благородно не се интересуват.А дали някой се интересува от твоето мнение,***?
  • #5
    9 rate up comment 6 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Кефи ме "капчката" на "резервоара" :) Страхотно попадение откъде и се вкарва кабела на тази Шкода :) Като пишете тези глупости:"Хората искат качество за това за което плащат,а немците са на светлинни години от него." Поне вие вярвате ли си!? Знаете ли колко смешни изглеждат отстрани с неистовото си желание да изкарате черното бяло!?
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    Вече сме в "епохата" на клонингите,след първия Бенц,всички са гледали и копирали, нито БМВ, нито Пежо , нито Тойота или кой е да е друг не е измислял двигателя наново (за Ванкел е " на кантар"). Та БМВ например са почнали със сглобяването на англ. Остин и на итал. Изета.Но от 25 г. японците надминаха учителите си.