IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda залага на електромобилите

Octavia Green E Line е изпитателен прототип, който чехите ползват за усъвършенстване и опит в областта.

Skoda залага на електромобилите


И Skoda вече има свой електромобил. Чешкият автопроизводител започна активни тестове с десетина електрически возила, базирани на комби версията на Octavia.

Octavia Green E Line е прототип. Целта на модела не е да влиза в серийно производство, а по-скоро да е „опитно поле“, от което конструкторите да почерпят важен опит, необходим в тази област за бъдещите модели на марката.

"Octavia Green E Line показва нашия технологичен напредък в областта на електрическата мобилност. Това е крайъгълен камък в цялостната ни стратегия за устойчиво развитие", казва главният изпълнителен директор на Skoda Винфрид Валанд. "Работата ни в тази област е в тясно сътрудничество с Volkswagen Group ", добавя той.

За създаването на електромобила, конструкторите на Skoda са избрали Octavia комби, като на борда й са монтирали електрически мотор с мощност 116 к.с. Двигателят  черпи енергия от 23,5 кВтчасова литиево-йонна батерия. Комбинацията осигурява спринт от 0 до 100 км/час за 12 секунди, което съвсем не е зле. Максималната скорост е ограничена на 135 км/ч. Акумулаторът, който може да се зарежда и от електрическата мрежа, се намира под средния и задния панел на пода и в част от багажника. Той осигурява достатъчно енергия за изминаването на 150 км.

Работата по развитието продължава. По време на тестовете бе обявена и новата Skoda е-Citigo, която както вече ви информирахме ще се произвежда серийно от 2014 г.

0 от 500
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да бе, освен това имаха време и да разгледат и японските двигатели на Otto, Diezel i Wankel.Освен това успяха да откраднат първите балистични балистични ракети от корейците.
  • #2
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    От Фолксваген (Шкода) имаха доста време да разглеждат, разглобяват и копират от Тойота Приус и най-вече от ел колата на Мицубиши
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    d22 ( преди 12 години )
    Прочети нещо за историята на чехите,преди да им анализираш психологията.Ти си нагъзен от раждането си и нагъзен и е.бан ще си отидеш, пичлеме просто.Поне си пиши под ник-а, не че не те знаем кой си,***.