IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С Twingo започва промяна на дизайна на Renault

Новата версия на френския мъник вече се предлага и на българския пазар

С Twingo започва промяна на дизайна на Renault


Сегментът на малките градски автомобили е един от най-бързо развиващите се в Европа. През 1993 г. в него се борят 9 марки с 12 модела, но днес техният брой вече е 15, а моделите - 25.

Конкуренция става все по-силна, но някои от автомобилите в класа отдавна си извоюваха сериозни позиции. Един от тях е Renault Twingо, който в момента владее 10% от пазара. Автомобилът се появи още през 1993 г. и вече се предлага в 48 държави. Версията от 2007 г. пък записа над 650 000 продажби. И логично дойде момент, в който тя трябва да бъде обновена.

Машината, която бе показана през есента на 2011 г., вече е и на български пазар. С нея Renault слага начало на нова дизайнерска идентичност, която ще видим и в следващите модели на френската компания. Промените са най-вече в предницата, където фирмената емблема е по-голяма, разположена е по-високо и контрастира с фона зад нея.

Динамиката в дизайна се допълва от фаровете за мъгла, които са разположени от двете страни на предната решетка. В задната част са добавени нови светлини за движение назад, които са разположени близо до стоповете. Задната броня е по-заоблена, а цялостното оформление на задницата е подчинено на по-меките линии.

В отговор на желанието на клиентите, в новото Twingo се завръща сгъваемия панел на покрива и панорамен остъклен таван, като двата варианта предстои да излязат на пазара. Това конструктивно решение бе високо оценено от клиентите при първото поколение на Twingo, като сега сгъваемият панел на тавана се задвижва с електричество. Този панел ще се предлага като опция.

Налице са и два нови цвята - Фуксия (лилаво) и Бермудско синьо. С тях общия брой на цветовете, с които ще се предлага новото Twingo стават 11. В допълнение дилърите на Renault ще предлагат допълнителни напълно нови пакети за индивидуализация, които са за последващо монтиране. Тук влиза и пакет външни карбонови елементи (странични престилки, прагове, „вежди” за калниците и т.н).

Въпреки малките си, поне на външен вид размери, новото Twingo, което е направено на платформата на Clio, разполага с достатъчно вътрешно пространство за четирима души. В Renault не гледат на творението си само като на автомобил за града, но и са го предвидили за по-дълги пътувания. А при тях особено важно е удобството на возещите си. Задните седалки са на релса и могат да се регулират, като по този начин отнемат или увеличават от мястото за багаж.

Всички аудио системи, които се предлагат в новото Twingo са с управление от волана. Високото ниво на оборудване поддържа функцията Bluetooth® и осигурява USB свързване. Това означава по-голям избор на музика за аудио системата, осигурена от плейър, мобилен телефон или USB. При допълнително заплащане системата може да бъде свързана с последното поколение iPhone и iPod Touch.

В Renault са си поставили за цел и постигането на по-нисък разход на гориво и съответно на по-малко вредни емисии CO2. Бензиновият 1.2-литров, 16V двигател с мощност 75 к.с. отделя 119 г/км СО2.

Автомобилът разполага и със сериозно оборудване по отношение на активната безопасност.  Новите попълнения тук включват круиз контрол с ограничител на скоростта, като функцията се предлага серийно във всички версии. Предните фарове за мъгла също са част от серийното оборудване. За пасивната безопасност се грижат предните въздушни възглавници, новите предни странични въздушни възглавници и Isofix точките за закрепване на задните седалки.

Новото Renault Twingo се произвежда в завода на Renault в Ново Место (Слвн), на същата поточна линия, където се сглобяват Clio 2 и Wind.

Тагове: renault twingo
0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Голяма рено пичка/на капака/ - голям сервизен майстор трябва да я оправя! Факт!
  • #11
    0 rate up comment 2 rate down comment
    защо не произвеждат ( преди 12 години )
    Новото Renault Twingo се произвежда в завода на Renault в Ново Место (Слвн), на същата поточна линия, където се сглобяват Clio 2 и Wind.-Произвежда се в Словения-защо ли ни отбягват ?
  • #10
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До аноним Дошо ( преди 12 години )
    Дошо, не съм "казанлъшки ***", но съм сигурен,че много от тях са доста по-свестни от теб.Ако за всичко с което не си съгласен аргументите са ти "***","***""***" то по-вече от ясно е ,че си нещо много по-лошо и от това.Ти си наистина голям комплексиран,нискоинтелигентен,необразован, досаден,жалък и непоправим ***
  • #9
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    всичко останало ***
  • #8
    8 rate up comment 5 rate down comment
    До пpедния ( преди 12 години )
    Ти какво харесваш тогава като тези са талаш ве *** скапано?!?
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Реното е хубаво, но е повече като за женки, докато като външен дизайн от всички малки коли само СЕАТ Mii става и за мъже, има по-агресивна преница. Сеата е по-хубав от Up!
  • #6
    4 rate up comment 9 rate down comment
    До анонима Дошо ( преди 12 години )
    Дали е по-добре това Renault от "недъгавия Up ще реши пазара. И даже ти знаеш вече победителя.То до сега 40 години не е имало изненади. Я кажи,Доше, кой е бил победителя?
  • #5
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Голямата пичка, голям майстор трябва да я оправя!!
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    MISERUK ( преди 12 години )
    ...kato Nisan!!
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    BISERUK ( преди 12 години )
    e to nee e chak tolkova goliama emblemata,a i e v sinhron s ostanalite detaili.....ama kat se setia za kakvo okachvane stava na vapros i mi se presira....JAPAN si e the BEST tva drugoto e palna piknia!!