IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейската версия на Volkswagen CC

Купето с четири врати ще предлага избор от шест двигателя с мощност от 140 до 300 коня.

Европейската версия на Volkswagen CC

Volkswagen публикува информация за техническите характеристики на най-новата модификация на (Passat) CC. Моделът бе представен официално през ноември на изложението в Лос Анджелис, а днес се появи информация и за европейската версия на СС.

В екстериора на возилото ясно личи новия дизайнерски език на марката. Предната и задната част са рестилирани, вследствие на което силуетът на СС е станал по-елегантен, изчистен и “мускулест”. Цялостното излъчване се допълва от новости в стандартното оборудване като би-ксенон фарове, LED светлини отпред и отзад, и 17 или 18-инчови джанти с нов дизайн.

В салона на CC вече спокойно могат да пътуват петима пътници, което е постигнато благодарение на по-тънките облегалки и допълнителен комплект от предпазни колани за седалките отзад. Петместният салон не е стандарт, но вероятно ще е по-предпочитан. В списъка с опции, влизат още системи за проследяване на “слепите зони”, масажор на шофьорската седалка и др.

За европейския CC са предвидени шест силови агрегата: три бензинови и три дизелови. Мощността на дизеловите двигатели варира от 140 до 300 к.с. Всички те са оборудвани със старт/стоп система и възможност за рекуперация на спирачната енергия. Подобна е ситуацията и с бензиновите мотори: базовият е с мощност 160 коня, а топ-версията стига до 300 к.с.

Volkswagen не посочва крайните цени на новия CC. В пресинформацията производителят изтъква подробно плюсовете на модела, акцентирайки на повишеното ниво на комфорт, в сравнение с предишните версии. Специално внимание е отделено на новата информационно-развлекателна система, обединяваща в себе си мобилен медия-център и навигационна система.

Volkswagen CC ще бъде лансиран първо на Стария континент, а едва след това ще се появи на пазарите в Америка и Азия. Продажбите в Европа стартират още през февруари, а в останалите райони на света ще трябва да го чакат до пролетта.

Тагове: volkswagen cc
0 от 500