IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota iQ получи спортна версия

Двигателят на GRMN iQ 130G е "напомпан" до 130 к.с.

Toyota iQ получи спортна версия

Специална, "напомпана" версия на модела iQ представи Toyota. Тя е само от 100 бройки, които ще се продават единствено на японския пазар от лятото и вече бе представена на завършилия през уикенда автосалон в Токио.

Машината е дело на Gazoo Racing, който през 2009 г. показаха първата си доработка на iQ. Тогава инженерите се бяха ограничили единствено в промени по окачването и външния вид, а двигателят доставяше 121 к.с. и 158 Нм.

Сега промените са повече, като основната е оптимизирането на 1.33-литровия компресорен двигател, чиято мощност вече достига 130 к.с., а максималния въртящ момент - 180 Нм.

Тежащият 990 килограма автомобил запазва предното задвижване, но получава нова скоростна кутия, нова изпускателна система, спортно окачване и нови, по-мощни спирачки. Освен това Toyota iQ е "облечена" в уникален боди-кид, в който влизат 16-инчови джанти Enkei. И не на последно място мъникът си има и ново име - GRMN iQ 130G.

0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    Предлагам тук да коментираме постиженията и шикалкаванията на фирмите, а не помежду си да шикалкавиме, вкл. писане под чужди имена. А ако тук е задължително да се възхваляват немските коли, да се заяви това официално от админите!
  • #20
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    Сега вече, след, като пих кафе и се разсъних видях, че автомобила е невероятен.Четох из мрежата различни автомобилни сайтове. Всички са единодушни, че това е най-доброто в класа си. Дори зависимата медия Ауто Билд го признава, което говори много.
  • #19
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Нинджасамурай ( преди 12 години )
    Баси Мартина! ДЖАПАН ПОВЕР!!!!!!!!!!
  • #18
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    След като се наспах, изтрезнях и мисля, че автомобила е много лошо измислен и проиктиран. Приятен ден!:)
  • #17
    4 rate up comment 3 rate down comment
    123 ( преди 12 години )
    А защо никой не казва колко струва тази сапунерка. ( цената най-лесно се преглъща с Валериян :) ) А докато не видя че някой 186 см. е седнал в iQ отзад , не вярвам ... освен ако не е "Човека каучук". Между дрyгото хич нe харесвам WV UP и ако трябва да избирам нещо малко и градско , сигурно би било Aigo :) мисля че, всички се побъркаха с тези цени, уж достъпни, а като на компактен клас, без значение от марката!!! такава кола трябва да струва 5 000 Е Макс!! за да се нарече достъпна . .
  • #16
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    Според АутоБилд този модел е най-високтехнологичния в класа си, а поради надежността си, типично за Тойота, Астън Мартин го предлагат под своята марка с малко външни промени и емблема само за свои клиенти.
  • #15
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Забравих да спомена , че самият аз съм възхитителен и модерен мъж:0
  • #14
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Забравих да спомена,че колата която карах беше 1,3 98 к.с. с механична скоростна кутия
  • #13
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Колата е уникална.Карах е на тест драиф и останах много учуден от наистина огромното вътршно пространство,което предлага на предните 2 места.Седнах и отзад да видя как е.Не е толкова широко,но с моите 186 см се побрах,което също ме учуди.Колата е страхотно стабилна в завои,има приятна возия и е много икономична.Според мен е перфектна за града.Като се смъкнат задните седалки мястото за багаж става доста голямо.Много,много приятен автомобил.Просто съм възхитен.
  • #12
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до doc ( преди 12 години )
    а който пък е питал и за цената ще остане направо неприятно изненадан