IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen BlueSport остава в зародиш

Производителите се съмняват, че ще има достатъчно клиенти за новия модел.

Volkswagen BlueSport остава в зародиш


Концептуалният роудстър с разположен в средата на платформата двигател VW BlueSport може би няма да влезе в серийно производство. Моделът беше представен като концепт преди три години на автомобилното изложение в Детройт. Тогава създателите му обявиха, че имат сериозни намерения да пуснат спорткара в серийно производство и дори обявиха, че моделът ще се продава и с емблемите на Seat и Audi.

Сега се оказва, че бъдещето на проекта е несигурно. Маркетолозите на марката считат, че возилото няма шансове да събере достатъчно купувачи, дори на пазарите в Северна Америка, където търсенето на подобни автомобили е особено популярно.

За да бъдат оправдани разходите по проектирането и разработката на автомобила от VW са изчислили, че трябва да реализират поне 50 000 екземпляра годишно. За да бъдат постигнати глобалните планове на марката в САЩ , както заявява директора на американския филиал Джонатан Браунинг: “VW трябва да се концентрира върху основните модели, а не върху разбивки на гамата”. Неотдавна от Volkswagen обявиха, че целта им е до 2018-та година да реализират по 800 000 автомобила годишно в САЩ.

Според главния инженер на концерна Уле Хакенбер: “От техническа гледна точка не съществува пречка BlueSport да бъде пуснат серийно, но за да се случи това е нужна и икономическа обосновка”. Ситуацията се усложнява и от факта, че при евентуално пускане на BlueSport може да бъдат засегнати аналогични модели на концерна. Става дума не само за новия Porsche Boxter, но и за бъдещия купе модел на Audi - R4, който също окачваме да се превърне в сериен модел.

Тагове: volkswagen bluesport
0 от 500
  • #7
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Незнам какво е усещането с тази кола в сравнение с МХ5 и Бокстер, но изглежда чудесто.Жалко, че няма да види бял свят.
  • #6
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Стефан ( преди 12 години )
    Немците отдавна се опитват да направят коКУРент на Мх-5, но дори и при по-висока цена БМВ Z4 не може да предложи двойни носещи греди отпред - жалко.На този терен все още никой не може да предизвика Мазда
  • #5
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Изходил си се ти, аз съм написал мнението си!
  • #4
    9 rate up comment 10 rate down comment
    101Rider ( преди 12 години )
    Дошо отново се е изходил съвсем прилично:)
  • #3
    12 rate up comment 7 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    аз мисля че са се усетили че не са направили по добра кола от мазда МХ5 а пък да я продават на по висока цена съвсем няма да има клиенти - камоли 50хиляди.
  • #2
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Усетили са се сигурно, защото искаха да правят бъдещия Порше Бокстер на тая платформа с мотор 1.6Т и са се уплашили, че няма да има чак толкова балами да дават пари за емблема или ще предпочетат значително по-евтиния VW щом така и така е едно и също нещо с други тенекии.
  • #1
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    тея са се усетили