IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen BlueSport остава в зародиш

Производителите се съмняват, че ще има достатъчно клиенти за новия модел.

Volkswagen BlueSport остава в зародиш


Концептуалният роудстър с разположен в средата на платформата двигател VW BlueSport може би няма да влезе в серийно производство. Моделът беше представен като концепт преди три години на автомобилното изложение в Детройт. Тогава създателите му обявиха, че имат сериозни намерения да пуснат спорткара в серийно производство и дори обявиха, че моделът ще се продава и с емблемите на Seat и Audi.

Сега се оказва, че бъдещето на проекта е несигурно. Маркетолозите на марката считат, че возилото няма шансове да събере достатъчно купувачи, дори на пазарите в Северна Америка, където търсенето на подобни автомобили е особено популярно.

За да бъдат оправдани разходите по проектирането и разработката на автомобила от VW са изчислили, че трябва да реализират поне 50 000 екземпляра годишно. За да бъдат постигнати глобалните планове на марката в САЩ , както заявява директора на американския филиал Джонатан Браунинг: “VW трябва да се концентрира върху основните модели, а не върху разбивки на гамата”. Неотдавна от Volkswagen обявиха, че целта им е до 2018-та година да реализират по 800 000 автомобила годишно в САЩ.

Според главния инженер на концерна Уле Хакенбер: “От техническа гледна точка не съществува пречка BlueSport да бъде пуснат серийно, но за да се случи това е нужна и икономическа обосновка”. Ситуацията се усложнява и от факта, че при евентуално пускане на BlueSport може да бъдат засегнати аналогични модели на концерна. Става дума не само за новия Porsche Boxter, но и за бъдещия купе модел на Audi - R4, който също окачваме да се превърне в сериен модел.

Тагове: volkswagen bluesport
0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    SkylineR34 ( преди 12 години )
    Изглежда точно като умалено R8
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Да всички ще видят кой си :-)Такива като тебе с лопата да ги рине човек, ама защо като са непотребни никому?Хахаххаха жалко малко злобно човече
  • #15
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Dosho ( преди 12 години )
    Вижте кой съм аз беautomedia.bg/test-drive/testdrive_1031.html
  • #14
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Във VW Group много неща са на ниво зародиш.Сякаш на някой му пика за тях.
  • #13
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дошенце, ама ти много избирателно четеш значи:). Един път информацията била манипулирана, а ти да вземеш да ги цитираш. Или ти знаеш коя статистика или статия е манипулирана и коя не. Свеждам глава пред твойте познания. Прибра ли се от офиса, че гледам пак нямаш никаква работа?
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо до Анонимен ( преди 12 години )
    Така ли бе ?Можеш ли да четеш?Ситуацията се усложнява и от факта, че при евентуално пускане на BlueSport може да бъдат засегнати аналогични модели на концерна. Става дума не само за новия Porsche Boxter, но и за бъдещия купе модел на Audi - R4Много знаеш да бръщолевиш ама не можеш да възприемеш поднесена на готово информация бе професоре.От месеци се говори, че Голфсваген ще направи техен си дръгел и ще го покрият с други тенекии да прилича на ПОРШЕ.
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Усетили са се че дошо е *** и за да го накарат да позеленее отказаха проекта... така ще има да се пени на воля по коментарите ^^
  • #10
    6 rate up comment 5 rate down comment
    101Rider ( преди 12 години )
    Дошо, написал съм "...съвсем прилично", не се засягай толкова!
  • #9
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    да ви подшушна нещо- нямаше да правят бокстер на тази платформа, а заместник на 914 и някакво смешно ауди, които, както самички стигнахте до този извод, щяха да са си конглокенция едно с другичку, и явно пичовете от маркетинга, или някой чиновник в дойчовската държавна машинка, се е сетил за същото... а може би някой инжинер им го е казал, тъй като тези от техническите училища са по-умни от тези от финансофо-стопанките а'ла унсс
  • #8
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дошку, бокстерът е на самостоятелна платформа, а VW BlueSport е базирана на голф и поло. Знам че тази инфо ще ти изтормози мозъка, но за това и го правя. мазда мх-5 е английски тип роудсър (задно предаване и предно разсположен двигател), а ФВ-то двигателя е по средата. Не знам как специалистите от форума решиха, че Фолксвагена не носи същото удоволствие като никой не го е карал..... Но щом казват тесните специалисти:))))