IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новото Porsche Boxster

Алуминиево тяло, ново шаси и модернизирани двигатели.

Това е новото Porsche Boxster

Премиерата на новото поколение Porsche Boxster няма да се състои в Детройт, но от компанията решиха да разкрият подробности за модела именно по време на Северноамериканското автомобилно изложение - NAIAS.

Рано тази сутрин се появиха първите официални снимки и информация за новото, трето поколение Porsche Boxster. То се отличава с по-лека конструкция, модернизирани двигатели, ново шаси и обновен дизайн, изпълнен в неподражаемия стил на Porsche.

Първото, което се набива на очи при новата версия на двуместния модел са по-късите надвеси - отпред и отзад, увеличеното междуосие, по-широката следа и вдъхновения дизайн от 918 Spyder Нybrid, който също очакваме да стъпи на пазара. В кабината пък се забелязва нова централна конзола, с по-голям дисплей, а оформлението й напомня силно на новия 911.

Пространството в салона е увеличено, благодарение на новата конструкция на сгъваемия мек покрив, но най-вече заради увеличените размери на колата. По-голямо междуосие и по-широката следа, както и намалените надвеси, осигуряват по-просторен салон, но и значително по-стабилно пътно поведение. За последното спомага и новото алуминиево тяло на колата, което замества старото, изградено от стомана, както и новото шаси.

Що се отнася до двигателите, те също са преминали през сериозна модернизация. Всичките са тип боксер с шест цилиндъра, въпреки, че се очакваше моделът да използва и двигател с четири цилиндъра. Новите дигатели са оборудвани със система за директно впръскване на горивото, генерират повече мощност, както в същото време изискват по-малко гориво.

Базов за модела е 2.7-литров агрегат, който заменя стария двигател с обем 2.9 литра. Двигателят генерира с 10 к.с. повече (265 к.с.) от своя предшественик, като е способен да ускори колата от място до 100 км/час за 5.7 секунди. (5.8 сек. при стария модел).

При Boxster S се поставя 3.4-литров агрегат с шест цилиндъра, чиято мощност е увеличена с 5 к.с. (315 к.с.). Ускорението от място до 100 км/час отнема 5.0 секунди, което е с 0.2 секунди по-бързо от предишната версия на този модел.

И двете модификации се оборудват с ръчна скоростна кутия с шест предавки, а като опция се предлага PDK трансмисия с два съединителя и седем степени.

Както вече споменахме, въпреки оптимизираните динамични способности на Boxster и Boxster S, моделите демонстрират редуциран разход на гориво и вредни емисии. Според информацията Boxster изисква средно по 7.7 л/100 км, а Boxster S по 8.0 л./100 км.

В Европа продажбите на новото поколение Boxster стартират през пролетта. В САЩ моделът ще бъде наличен през лятото. Цените стартират от $49,500 за Boxster и от $60,900 за Boxster S.

Тагове: porsche boxster boxster s
0 от 500
  • #25
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Чарли Шийн ( преди 12 години )
    ОК съм
  • #24
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ИСКАМ СИ СТАРАТА АУТОМЕДИЯ, БЕЗ ДОШОВЦИ, МИРИЗМИ, КАЗАНЛЪШКИ ***, ТРИФОРСОВЦИ, КОТООШУВЦИ, BGRS И ДРУГИ ПОДОБНИ ЖИВОТНИ, КОИТО ПРЕВЪРНАХА САЙТА В ЗВЕРИЛНИК С ТЪПИТЕ СИ КОМЕНТАРИ!!!
  • #23
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Споко,***!Вашето ауди 80 е почти като това порше,ха,ха,ха,...
  • #22
    2 rate up comment 7 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    Ама как знам,че казанлъшкото ромче е единствения ВАГ-фен тук.Няма друг ***,нали се сещате.
  • #21
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Миризма ти пак ли сам си пишеш бе ха ха. Нали Дошо беше с Б4 ката а? Страхлив, докато ти треперят от страх осраните кълки вземи да си говориш сам вместо да си пишеш и отговаряш. Ха ха Миризма, само ми е много чудно как те *** Дошо в 80-ката, опс пардон Б-4ката като ти и той сте един и същи човек? Знам че имаш психически проблеми, но все пак сам да се *** е освен смешно и доста чудно. Да не си бъркаш в *** с кола за домати в чупения Хюндай на баща си и да си представяш как те *** в 80-ка Дошо?
  • #20
    3 rate up comment 7 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    Мнагалче недоклатено,ами ти карал ли си нещо различно от бащиното ти ауди 80 с незнайно къде разположен двигател(akо има такъв),хи,хи,хи?Въпросът е риторичен,всички знаем отговора.
  • #19
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дошо ти карал ли си някога спортен автомобил със средно или задно разсположен двигател? Какво ли питам ти нямаш никакъв автомобил камо ли спортен. Бокстер от няколко години насам във всички американски, британски и немски списания и класации печели като "най-добре управляваща се кола" която пасва на всеки като ръкавици. Доше напиши им гневно писми, че и30 е по-добро:) .
  • #18
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    8/100 разход за тясна друсалка с размерите на Корса...!!!С тия опулени фарове,все едно е жаба.Не ме кефи.
  • #17
    5 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    не говореха ли преди няколко месеца че ще е с 4цилиндров турбо мотор? не че не ме кефи 6цил боксер.
  • #16
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Порадвай му се тук на снимките.С това ще си останеш...:) беден ***