IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новото Porsche Boxster

Алуминиево тяло, ново шаси и модернизирани двигатели.

Това е новото Porsche Boxster

Премиерата на новото поколение Porsche Boxster няма да се състои в Детройт, но от компанията решиха да разкрият подробности за модела именно по време на Северноамериканското автомобилно изложение - NAIAS.

Рано тази сутрин се появиха първите официални снимки и информация за новото, трето поколение Porsche Boxster. То се отличава с по-лека конструкция, модернизирани двигатели, ново шаси и обновен дизайн, изпълнен в неподражаемия стил на Porsche.

Първото, което се набива на очи при новата версия на двуместния модел са по-късите надвеси - отпред и отзад, увеличеното междуосие, по-широката следа и вдъхновения дизайн от 918 Spyder Нybrid, който също очакваме да стъпи на пазара. В кабината пък се забелязва нова централна конзола, с по-голям дисплей, а оформлението й напомня силно на новия 911.

Пространството в салона е увеличено, благодарение на новата конструкция на сгъваемия мек покрив, но най-вече заради увеличените размери на колата. По-голямо междуосие и по-широката следа, както и намалените надвеси, осигуряват по-просторен салон, но и значително по-стабилно пътно поведение. За последното спомага и новото алуминиево тяло на колата, което замества старото, изградено от стомана, както и новото шаси.

Що се отнася до двигателите, те също са преминали през сериозна модернизация. Всичките са тип боксер с шест цилиндъра, въпреки, че се очакваше моделът да използва и двигател с четири цилиндъра. Новите дигатели са оборудвани със система за директно впръскване на горивото, генерират повече мощност, както в същото време изискват по-малко гориво.

Базов за модела е 2.7-литров агрегат, който заменя стария двигател с обем 2.9 литра. Двигателят генерира с 10 к.с. повече (265 к.с.) от своя предшественик, като е способен да ускори колата от място до 100 км/час за 5.7 секунди. (5.8 сек. при стария модел).

При Boxster S се поставя 3.4-литров агрегат с шест цилиндъра, чиято мощност е увеличена с 5 к.с. (315 к.с.). Ускорението от място до 100 км/час отнема 5.0 секунди, което е с 0.2 секунди по-бързо от предишната версия на този модел.

И двете модификации се оборудват с ръчна скоростна кутия с шест предавки, а като опция се предлага PDK трансмисия с два съединителя и седем степени.

Както вече споменахме, въпреки оптимизираните динамични способности на Boxster и Boxster S, моделите демонстрират редуциран разход на гориво и вредни емисии. Според информацията Boxster изисква средно по 7.7 л/100 км, а Boxster S по 8.0 л./100 км.

В Европа продажбите на новото поколение Boxster стартират през пролетта. В САЩ моделът ще бъде наличен през лятото. Цените стартират от $49,500 за Boxster и от $60,900 за Boxster S.

Тагове: porsche boxster boxster s
0 от 500