IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Показаха новото поколение Kia Cee’d

Втората генерация на Kia Cee’d е изцяло нов модел, а дебюта му ще е в Женева

Показаха новото поколение Kia Cee’d


Времето, когато второто поколение на корейската Kia Cee’d ще се появи по улиците наближава. Дебютът ще се състои тази пролет в дните на автомобилния салон в Женева, а през лятото стартират и продажбите в световен мащаб.

Открехвайки леко вратата, под формата на прес-съобщение Kia пусна в интернет една единствена снимчица на обновения хечбек, съпроводена с няколко добри думи за колата и историята на фирмата.

Всъщност какво е ясно? Това не е фейслифт или пък нов костюм за стария модел, а съвсем нова кола. Дизайнът на новия С'eed е значително по-спортен. Той отговаря на настоящата философия на Kia, която марката демонстрира с появата на Rio, Picanto и кросоувърите Sportage и Sorento. Новият Cee’d споделя обща платформа с новия Hyundai i30. В сравнение с досегашния модел, Kia Cee’d има променена предна част. Фаровете са с оригинална форма, а в тях са интегрирани светодиоди за дневно осветяване. Радиаторната решетка изглежда по-масивна, а фаровете за мъгла допълват хармоничния облик. От Kia съобщават за хромираните рамки на прозорците и агресивните форми на външността. Според съобщението: спортния екстериор е в унисон с ергономично, ориентирано към шофьора табло и стилен интериор с фокус върху качеството на използваните материали.

От експозето става ясно, че Cee’d има за цел да продължи успешния “поход” на предшественика си и да заеме голям дял от продажбите в “С” сегмента в Европа и отчасти в Северна Америка.

Снимки на интериора и задната част все още не са пуснати, но очевидно корейските маркетолози са решили да увеличават апетита на феновете с всеки изминал ден докато вдигнат завесата в началото на март.

От марката не са казали още нищо ново за двигателите, а още по-малко за хибридни технологии. Има слухове, че ще се ползва новият 1,1-литров СRDi мотор, с който вече се сдоби Rio. Това е един от най-чистите и икономични дизели в света. Говори се и за 1.6-литровия GDI турбо-мотор с мощност 201 коня, какъвто анонсираха, че ще има в Hyundai Veloster Turbo.
 




 


 

0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Elantrata razbiva prodagbi, no sled Corolla i Cruze. Tova, 4e e kola na godinata neozna4ava, 4e ste bade nai prodavanata. Naistina e hubava, no otstapva na Cruza po-drugi pokazateli,koito sa po-vagni!
  • #17
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Автор ( преди 12 години )
    Тоз дизайнер веднага да ходи в Пежо, че тез момчета заборавиха как се прави чуден дизайн, а помня 405,406,първото 206,306 и прочее.
  • #16
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Новата Елантра не само,че е най-красивата кола от седаните в С-сегмента,но и разбива продажбите.Не беше ли точно тя избрана за Автомобил за 2011 в Америка? http://***.hyundai-blog.com/index.php/2011/12/03/hyundai-sales-in-november-2011/
  • #15
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    най-хубави коли Хйндай и Киа правеха 2001-2004 година. Безспорен факт, никога няма да повторят успеха, който имаха с Елантра, модела от който са такситата.
  • #14
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Силно заимствана от новата астра.
  • #13
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Точно обратното - преди имаха много по-оригинален дизайн, а сега не се отличават от европейските. Защо да си купя корейска с европейски дизайн, като ще изглежда същата като сивия поток пежа, фордове, опели и т.н.
  • #12
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Началника ( преди 12 години )
    Вижте, класиката си е класика. Няма нужда от нова платформа през година. Защо си мислите че част от колите приличат на същия модел от преди 20 години? Справка - порше 911. Просто което си е хубаво остава вечно и има идентичност. Докато тези коли са безлични, точно както тралалайките по радиото. Голфа е като Бийтълс, той ще остане в историята и след 50 години, докато този сийд никой няма да го разпознава след 6-7 години. Точно както разни песни на Кеша или Инна които след 3 години са забравени.
  • #11
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Добре че взеха Валтер да им оправи дизайна че преди бяха повърня, сега са прилични на външен вид но всичко друго е оле мале... но за хората без пари - толкоз!
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Kико ( преди 12 години )
    Изглежда, много по-добре. Има си някаква самобитност, а не като преди приличаше на Тойота Корола хечбек.
  • #9
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    най-хубави коли Хйндай и Киа правеха 2001-2004 година.