IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA ЩЕ ШОКИРА С НОВ СПОРТЕН МОДЕЛ ТАЗИ ЕСЕН

Kia ще покаже нова концепция на спортна кола през септември на автомобилния салон във Франкфурт, като има вероятност да започне серийното й производство още през 2009 г.

KIA ЩЕ ШОКИРА С НОВ СПОРТЕН МОДЕЛ ТАЗИ ЕСЕН
Шеф-дизайнерът на Kia, Петер Шрайер, човекът създал първото поколение на Audi TT, възнамерява да приложи същите техники, които е използвал в Audi за да разработи най-новия модел на Kia. Според британския AutoExpress, новият проект носи името Project Snowflake (снежинка). Интересно е, че навремето проектът за разработка на първото поколение на Audi TT носеше кодовото име Raindrop (дъждовна капка). Според вътрешен източник от Kia, идентичното наименование на двата проекта показва, че между тях ще има връзка, като допълва - „ще бъдете шокирани като видите проекта тази есен". Всъщност това ще бъде първият проект за спортен автомобил на Kia, като по този начин ще запълни празнината съществувала досега в моделовия ред на корейския производител. Очаква се новият модел да бъде с изцяло нов турбо двигател с обем 2.0 литра, разработен съвместно с Hyundai. Междувременно става ясно, че Kia разработва и малък хечбек, който да бъде конкуренция на автомобилите от класа на Ford Fiesta. Новият малък автомобил на Kia ще се появи при дилърите също през 2009 г. Според експерти двата нови автомобила на Kia ще бъдат в стилистиката на наскоро представената концепция на кабриото Еx_Сee'd (на снимката). Този проект показа потенциала в дизайнерския отдел на Kia и възможностите на фирмата да създава достъпни но и атрактивни модели, които да продава в големи количества на различни пазари в света.  
0 от 500