IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda представи още два концепта

Кросовърът RDX и седанът ILX ще бъдат пуснати в продажба още тази година

Honda представи още два концепта

Honda използва изложението в Детройт, за да представи още два концептуални модела, които ще бъдат пуснати в масово производство през тази година. Това са кросовърът Honda/Acura RDX и седанът ILX, които най-вероятно ще се появят на пазара в същия вид.

Второто поколение RDX (на първата снимка) е по-комфортно и по-икономично от настоящето, казват японците. Кросовърът е с нов двигател - 3,5 л. с мощност 273 к.с., което е 33 к.с. повече от предшественика. Въпреки увеличението на мощността автомобилът ще се нуждае от 11.7 л/100 км в градски режим и 8.3 л/100 км в извънградски, което го прави един от най-икономичните в класа му.

Седанът ILX (на втората и третата снимки) е направен на базата на Honda Civic. Неговите размери са напълно нови - 4555 мм дължина, 1890 мм широчина и 1425 мм височина, при колесна база 2670 мм. Купувачите ще могат да избират между три варианта -  с двигател с обем 2.0 литра и 5 степенна автоматична скоростна кутия, двигател 2.4 литра с 6-степенен автомат и хибрид, чийто двигател е 1.5 литра.

Honda/Acura ILX ще бъде обзаведен с бутон за стартиране на мотора, светодиодни фарове против мъгла, система за разпознаване на гласа, интернет, система за изплащане на гласови съобщения до мобилен телефон, камера при паркиране на заден ход и нова аудиосистема.
 

Тагове: honda acura
0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Както направиха Форд, но там оставиха луксозното подразделение Линкълн да се развива самостоятелно.
  • #8
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Ами последно време явно гледат и те да уеднаквят производството от икономически съображения.Примерно за новия Акорд четох, че ще бъде глобален и няма да има една версия за Европа и друга за Щатите както беше до сега.Фактически Хонда Мотърс си бяха разделили производството на 3 части.Хонда за Европа.Хонда за САЩ и луксозното подразделение Аглока, което пак е за САЩ.Сега явно ще си ,,свият" моделите като ще правят всички поколения от един модел за различните пазари еднакви.
  • #7
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Фолксваген и Ауди поне екстериорно и интериорно се различават, за качеството при Хонда няма нужда да споменаваме!
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да но навсякъде под новите снимки пише Хонда/АКура с едни и същи екстри и обзавеждане и изглеждат по един и същи начин! Не е като при Нисан/Инфинити, или Тойота/Лексус. Принципно това се води луксозната марка на Хонда, но с новите модели разлика няма, не знам ценово как ще е.
  • #5
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Вероятно в себе си криеш отговор от типа на :Каквато е разликата м/у Фолсваген и Алуди ама не е точно така:-)по простата причина, че Хонда е достатъчно качествена марка за да продава луксозни версии под друго име, а Фолксваген не е!Поздрави!
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Ами принципно АКурата си е Хонда.Имат модели, които са правени само за щатите.Луксозни версии за щатите се водят.При нас АКура рядко се появява.Болшинството от моделите им са с доста по-големи мотори отколкото познаваме от гамата на Хонда за Европа.
  • #3
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дошо, каква е разликата между Хонда и АКура?
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Чарли Шийн ( преди 12 години )
    Вече не съм луд. Премина ми!
  • #1
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    ILX е страхотен.Много стилен като външност, а интериора е уникален - вчера гледах представянето на модела.