IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Буеми в Red Bull

Red Bull потвърди, че Себастиен Буеми ще бъде тестови и резервен пилот в тима на шампионите през сезон 2012 на Формула 1.

Официално: Буеми в Red Bull


23-годишният Себастиен Буеми ще партнира на Себастиян Фетел и Марк Уебър. Швейцарецът остана без титулярно място, след като дъщерния на Red Bull отбор - Toro Rosso смени и двамата си пилоти за предстоящия сезон. Буеми се състезаваше за базирания във Фаенца тим от 2009-та насам и записа в актива си общо 29 точки и 55 Гран При. Наемането на Буеми в тима на енергийните напитки не е изненада, защото той е сред протежетата на Кристиян Хорнер.

„Хубаво е, че оставам с Red Bull за следващата година. Ще имам възможността да бъда в отбора на шампионите”, казва Буеми. “Предпочитам титулярно място и участия в състезанията, но работата по развитието на болида е също сред най-добрите опции.“

Шефът на отбора Кристиян Хорнер добави: „Беше логично Себастиен да остане с Red Bull. Той започна с младежкия тим още от 2004. Познава добре хората и е натрупал сериозен опит през последните три години. Ще се включи във важни тестове и симулации и ще бъде на разположение за всяко едно състезание“.

Тагове: red bull
0 от 500