IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новата Dacia

Lodgy е семеен миниван, с размерите на Renault Grand Scenic.

Това е новата Dacia


Румънската марка Dacia, която е собственост на Renault-Nissan, разпространи две снимки на своя най-нов модел - Lodgy MPV. Той представлява семеен миниван, който ще стъпи на пазара още тази година, присъединявайки се към добре познатите Logan, Sandero и Duster.

Към момента от компанията не разкриват подробности за Dacia Lodgy, като уточняват единствено дължината на модела - 4.5 метра или горе-долу колкото Renault Grand Scenic. Трябва да отбележим, че не само дължината на Lodgy е близка до тази на Grand Scenic, а и дизайна на някои от елементите на каросерията. Това е добра новина, тъй като моделът на румънката марка определено изглежда добре, а по-правило цената му ще бъде осезаемо по-ниска от тази на конкурентите, сред които е и Renault Grand Scenic.

От предишната информация за Dacia Lodgy знаем, че още базовият модел ще разполага с 4 въздушни възглавници и система ESP. Очаква се моделът да предлага просторен и комфортен салон, който предлага място за 7 пътника. Сред двигателите, освен познатите до момента 1.6 л. бензинов и 1.5 л. дизелов агрегат, ще се появи и нов 1.4-литров бензинов турбо-мотор на Renault с мощност от 130 к.с.

Въпреки, че новият модел на Dacia все още не е представен официално, той вече се включи в леденото състезание Andros Trophée, което имахме честа да посетим през 2010 година. Зад волана на състезателния Lodgy седна не кой да е, а самият Ален Прост, който преди това се състезаваше с Duster.

Официалната премиера на Dacia Lodgy ще се състои на автомобилното изложение в Женева, през март.

Тагове: dacia lodgy
0 от 500
  • #21
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Е, грозничка е, като всяка Дачия. Не си кривете душите:) Но в крайна сметка Дачията е добър избор откъм цена/качество.Проста откъм окачване и обслужване, сравнително надеждни мотори, малко откъм ск.кутия не са добре, но това си е френско наследство.Сравнително добра инвестиция е.
  • #20
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Леле румънците направиха по-добра кола от Фолксвагените,жална им майка на фашистите с техните кадита.
  • #19
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до 1! ( преди 12 години )
    Пише се еВтин, а не ефтин! И "по-долу" , а не "по доло"... Аман от простаци, дето не могат да напишат едно изречение без две правописни грешки, а тръгнали да поучават и хората каква кола да си купят.
  • #18
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Влад ( преди 12 години )
    Дизайнът е направо дървен , дори някои елементи доста дразнят окото. Но предполагам, че ще е за сметка на цената .
  • #17
    4 rate up comment 7 rate down comment
    1! ( преди 12 години )
    Ван като ван момчета! 200% ще е на базата на Логана,демек ефтина потдръжка по окачване! От там добре познати и непретенциозни мотори респективно ефтино и там. Единствено не знам как ще се справят с тежичкото купе тези мотори ,но времето ще покаже! За дизайна какво да кажа , ами не виждам с какво един Туаран 1 е по симпатичен от тази кошера. И двете са еднакво скучни! До човека с кадито мога да кажа ,че да Кангото е *** ,но последното Кади преди такситата не пада по доло от това упределение!
  • #16
    3 rate up comment 11 rate down comment
    TURBO_CHARGED ( преди 12 години )
    поредният ковчег от трансилвания
  • #15
    14 rate up comment 3 rate down comment
    11w ( преди 12 години )
    Те за нашите пътища незнам кои автомобили стават.Сещам се ,че намвремето имаше една идеална разработка на руснаците която е просто перфектна за нашите калдъръми.Луноход драги форумци.Макар, че като се замисля и на него ще му е трудно!Колкото до Дачията мисля ,че си е мн хубава.Съотношението цена качество е повече от добро.А това ,че не е направена за нашите пътни условия мисля ,че е изцяло наш проблем.Хубав ден на всички.Честито на именниците!!!
  • #14
    3 rate up comment 12 rate down comment
    не обича френско ( преди 12 години )
    Моя коментар е че фаровете са окраднати от хюндай, ъгъла на капака и предното стъкло напомнят за грозния логан, отзад става, *** чак пък красива?!?!? и все пак не се знае дали няма да е стабло от логан (мега гризно) и с гадните пласмаси и люлеещата возия на френска кола. предполагам че със 130 к.с. и турбо ще има усешане за нормална кола, но с другите 2 двигателя - пълна скръб, с датчия не може да се изпреварва освен по нанадолнище и последно цената! не е ясно колко толкова евтина ще е.
  • #13
    6 rate up comment 15 rate down comment
    БЪЛГАРИН ( преди 12 години )
    МОМЧЕТА НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ПО ВЪНШНИЯ ВИД КАРАХ ЧИСТО НОВО КАНГО КАКВО ЛИ НЕ СЕ ЧУПИ ПО НЕГО ПЪК ХОДОВАТА ЧАСТ КАТО МАКАРОНИ ТО НЕ БЕХА БИАЛЕТИ ТАМПОНИ ШАРНИРИ И ВСЕ СИ КЛОПА НЕМА ОПРАВАНЕ СЕГА ПАК ТОВА ВЛАШКО РЕНО НАПРАВО СИ Е КАПАН ЗА КОМПЛЕКСИРАНИ ХОРА ПИСНА МИ КУПИХ СИ ФОЛКСВАГЕН КАДИ...СЪЩО НОВО ВЕЧЕ Е НА ПОЧТИ 300 Х. КАК ПА НИЩО МУ НЯМА БЕ..ЗДРАВО ТА ЗДРАВО СМЕНЯМ САМО КОНСУМАТИВИ САМО ГЕРМАНЦИТЕ ПРАВЯТ КОЛИ ЗА НАШИТЕ ПЪТИЩА ДРУГОТО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ..ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА .ЛЕК ДА Е ДЕНЯ ВИ..
  • #12
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Кефи ме как стоповете имат по средата нещо като шестоъгълна форма от медена пита.