IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MAGNA STEYER СЪЗДАДЕ “COUPSTER”

Австрийската Magna Steyr, подразделение на канадската фирма Magna, специализирана в разработката на модели за Saab, DaimlerChrysler и др, съобщи, че е създала прототипа Mila Future.

MAGNA STEYER СЪЗДАДЕ “COUPSTER”
Интресното в случая е това ,че от Magna са създали нов тип каросерия, която са нарекли "coupster" - от купе и роудстер. Главната характеристика на новия автомобил е необичайния начин за трансформация на покрива. Първоначално Mila Future е купе с твърд покрив и пълноценно задно стъкло. Ако водачът обаче пожелае, централната секция на покрива може да бъде прибрана в багажника. Задното стъкло и задната част от покрива си остават на място. Ако пожелае повече въздух, водачът може да прибере и задното стъкло и да превърне автомобила в роудстер. На мястото си обаче остават средната и задна стойки на покрива, които изпълняват функции по безопасността на пътуващите. Ако реши, водачът може отново да постави средната част от покрива и така ще се получи автомобил тип „coupster". Конструкцията е създадена така, че средната и задна стойки на купето са изпълнени в единен блок с капака на багажника, където при нужда се „скрива" централната секция на покрива. Както се вижда и от снимките, засега Magna Mila Future е само макет. Представители на австрийската фирма обаче не изключват възможността подобна конструкция на покрива да бъде възприета скоро от някои от производителите и рано или по-късно да започне серийното производство на "coupster".  
0 от 500