IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Индийци също пожелаха Saab

Инженерите на фалиралия производител не останаха без работа

Индийци също пожелаха Saab

Индийската компания Mahindra & Mahindra прояви интерес към закупуването на шведския концерн Saab, който обяви фалит през декември миналата година. Евентуалният инвеститор поиска среща с назначения от съда административен орган, който управлява Saab.

Индийците, които освен автомобили, произвеждат още камиони и селскостопанска техника, са готови да купят част от шведския концерн. Същото иска да стори и турска компания, чието име обаче засега е тайна.

В същото време над 200 от инженерите на Saab бяха наети от консултантска фирма, основана в град Тролхатан, където е седалището на автомобилния производител. Новата фирма е създадена непосредствено след фалита на Saab. Тя се казва Combitech и развива високи технологии в областта на военната техника. Фирмата е подразделение на Saab AB, който произвежда военно оборудване, изтребители и транспортни самолети.

От краха на големи си конкурент в Швеция се възползва и другия местен автопроизводител - Volvo, който от своя страна веднага привлече 40 специалисти от Saab. Очаква се в близките дни още поне 100 техни колеги да се присъединят към Volvo AB, където освен автомобили се произвеждат камиони, автобуси, строително и авиационно оборудване и др.
 

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 12 години )
    ***-та радвайте се, че ви четат и интелигентни хора и позволете, когато някой напише думата КОНКУРЕНЦИЯ, тя да се появява както е написана К О Н *** Е Н Ц И ЯДа се надяваме, че сте разбрали правилно...
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 12 години )
    Е да ама всичките (Китай,Турция,Индия) кандидати са потенциални конглокенти и противници на САЩ в геополитически смисъл и за това GM не продават, оправдавайки напълно новият си прякор - Government Motors.