IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

БЛЕКПУЛ ЩЕ ВРЪЩА АВТОМОБИЛНАТА СИ СЛАВА

След като бъдещето на TVR все още остава неясно, за изпитващата затруднения автомобилна индустрия на Блекпул може и да идват по-добри времена. Може да се окаже, че съвсем скоро ще се завърнат две от легендарните спортни марки, произвеждани някога в града.

БЛЕКПУЛ ЩЕ ВРЪЩА АВТОМОБИЛНАТА СИ СЛАВА
В момента се водят преговори за евентуално бъдещо производство на спортните автомобили MG и Riley в нов завод в Блекпул. Инициативата е на 62 годишния Уйлям Райли, който има идея спортните коли едновременно да се произвеждат в Блекпул и в друг завод, някъде в САЩ. Според проекта Райли иска да закупи правата на MG Sports and Racing и да разработи няколко нови спортни модели под марката MG и Riley. В същото време нов модерен завод ще бъде открит в Блекпул, а по-късно и друг в САЩ. Около 100 специалисти работили в TVR ще бъдат наети за новия британски завод, който ще произвежда около 1800 автомобили годишно през 2010 г. Преговорите които започнаха миналата седмица се намират в много ранен стадии, но Рейли е убеден в успеха и постигането на споразумение, като се е обърнал към градския съвет в Блекпул за да се намери подходящо място за бъдещия завод. Според Райли сделката ще бъде факт до десетина дни. Първият модел, който ще се произвежда в новия завод в Белкпул ще бъде MG X-Power SV, като по-късно към него ще се прибавят роудстера и купето MG X-Power. 
0 от 500