IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всъдеходът на Френския Легион ще се появи и в гражданска версия

Приличащият на Hummer модел Sherpa2 е приозведен от Renault

Всъдеходът на Френския Легион ще се появи и в гражданска версия


Френските автомобилостроители нямат особено голям успех при създаването на всъдеходи. Това обаче се отнася само за "гражданските" версии на подобни машини, но не и за военните. Френската армия и Чуждестранния Легион винаги са имали късмет в това отношение, тъй като са разполагали с високопроходими машини, произведени от Renault и Panhard.

Затова по примера на американците, които превърнаха армейския HMMWV M998 в "цивилен" Hummer H1, французите направиха нещо подобно със своя Sherpa2. На външен вид той много прилича на американския си колега, но това е единствената прилика между машините.

Всъдеходът е произведен от Renault Trucks Defense и основните му компоненти - двигател, трансмисия и окачване са френско производство. Сега този звяр ще се появи в граждански вариант, който ще бъде снабден с 4-цилиндров, дизелов двигател с мощност 215 к.с. Той отговаря на нормите Euro 4/5, а максималната скорост на машината е 120 км/час. Ако се кара със скорост от 75 км/час Sherpa2 може да премине с едно зареждане 900 км. 

Интересното е, че четириместната версия на машината разполага с товароподемност от 2 до 3 тона, докато версията пикап може да носи дори 4 т.

Тагове: hummer renault sherpa
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    az ( преди 12 години )
    не ги правят "ситни" заради мините приятелю защото уазката като мине през мина в кербала не можеш да и събереш дингилите. Правят ги големи и тезки за да запазят хората в тях
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    1! ( преди 12 години )
    Определено не ме радва идеята, всички армии да се превръщат в копия на американската! Така и тази "шерпа" WTF!? Руснаците и те вместо да направят някакъв здрав заместник на армейската Уазка, някви тигри, пантери правят с размерите на Хъмви. За мен армейския ,офицерски джип трябва да е ситен както бяха "Джип" и "уаз" , а като искаш товароподемност и пренос на статична картечница и т.н. си има камиони за изпълнението на тези задачи.Кому е нужно всички да възприемат американ. модела!?
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Смело начинание, особено като се има предвид кака завърши Хамъра...
  • #4
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Емблемата ша го погуби, всички арабски оръдия ще се целят в разтворената емблема.
  • #3
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    4 цилиндъра?!?!?!?!
  • #2
    38 rate up comment 2 rate down comment
    до 1 ( преди 12 години )
    То и ти не можеш да пишеш грамотно,но го правиш.
  • #1
    4 rate up comment 41 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Tezi,obikn. koli nemogat da praviat,ami tozi kurnik za kakvo im e?