IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

2011 г. постави рекорд по продадени автомобили

Близо 75 млн. нови коли и камиони бяха купени в целия свят

2011 г. постави рекорд по продадени автомобили

Световната автомобина промишленост постави рекрод през завършватаща 2011 г. Независимо от опустушителното земетресения в Япония и финансовата криза, най-вече в еврозоната, продажбите на лекотоварни автомобили и камиони стигнаха до 75 млн. бройки.

Тези данни изнесоха експертите от агенциите за анализ IHS Automotive и LMC Automotive (бивш JD Power Automotive Forecasting). Според техните прогнози ръстът на световния автомобилен пазар през 2011 г. ще се увеличи с 4%.

Най-сериозно е увеличението в страните от Източна Европа, в това число Русия и Турция. Сериозен ръст на продажби регистрира и Южна Америка. Най-голяма динамика обаче показва възстановяващият се от кризата пазар в САЩ – 9% увеличение в сравнение с 2010 г. За другия голям пазар – Китай, ръстът на продажби е 5%. На обратния полюс е Япония, където след земетресението продажбите са паднали с 20%.

Според прогнозите на експертите концернът Volkswagen ще стане №1 на пазара още тази година, като ще изпревари съперниците си Toyota и General Motors. VW Group си постави тази цел за 2018 г., но я изпълнява доста по-рано най-вече заради природното бедствие в Япония, което се отрази доста сериозно на Toyota и нейното производство. Азиатците обаче успяха бързо да се възстановят и дават заявка да си върнат позициите още през 2012 г.

Тагове: toyota volkswagen
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    .................... ( преди 12 години )
    Corolla,Corolla,Camry,Prius.....
  • #10
    5 rate up comment 4 rate down comment
    ivojuve ( преди 12 години )
    Ако ги правеха здрави нямаше всяка година да се поставят рекорди за продадени автомобили(не говоря само за VW, а по принцип).Така че не, мерси-не искам задължително нов , а здрав автомобил
  • #9
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Какво става- Дошо сам си пише,сам си отговаря,сам се плаши, сам се хвали.И страда ,че днес не му обръщат достатъчно внимание
  • #8
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абе тука няма ред бе, ред няма тука. Какви са тези продажби? Нали ФВ са с лошо качество и скъпа цена? Защо продават най-много? Как става тази работа? Или само хората които не са се докосвали до някоя от марките на ФВ знаят че са с лошо качество. Или хора които са карали 20 годишен ФВ осми собственик , а колата с 5 катастрофи и веднъж наводнена а където е сменяно нещо е сменено с турска част за по евтино вместо оригинална такава.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    кво става тук
  • #6
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Ей пич не пиши с моя ник.Скоро ще видиш, че никой няма да ти се връзва на тъпотиите защото аз никого не обиждам и не отправям персонални заплахи.А ти ревльо дето се молиш се моли за своята злобна ниска душица за мен не мисли аз си имам глава на раменете да си мисля.ЯСНО?
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Mirizmata 6te se nasere ot IAD.
  • #4
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Моли се , моли ..... да не не ми кацнеш .......
  • #3
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Моля се ( преди 12 години )
    Много моля да свалите този материал, тъй като ще носите цялата отговорност за душевното равновесие и здраве на нашия най активен шут във форума-Дошо. Моля, не му причинявайте това преди тези хубави празници. Или поне добавете, че са най-харесвани,защото клиентите им са глупави
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    fan ( преди 12 години )
    Баси кризата!!! Ако не беше тя - 100 милиона бройки!