IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo V60 Plug-In Hybrid идва още догодина

Хибридното Volvo харчи по 2,3 литра дизел на 100, ускорява от място до 100 км/час за 6 секунди и може да се зарежда в контакта

Volvo V60 Plug-In Hybrid идва още догодина


Volvo предостави дълго чаканата информация за новия V60 Plug-In Hybrid. Това е първият автомобил в света задвижван с дизел и електромотор, който се зарежда с контакт в ел. мрежата.

Според плановете, продажбите на ултра-икономичното комби в Европа трябва да започнат през следващата година на цени от около 50 000 евро.

Новият дизелово-електрически V60 Plug-In Hybrid разполага с 2.4-литров, пет цилиндров турбодизелов двигател. Мощността му от 215 к.с. и 440 Нм максимален въртящ момент се предават към предните колела, посредством шестстепенна автоматична трансмисия. Дизеловият агрегат може да работи съвместно с електромотор, чиято мощност е 70 к.с,  захранва се от литиево-йонна батерия, с капацитет 11.2 Квч. и предава своята тяга към задните колела.

Така, когато работят двата двигателя автомобилът изпълнява хибридната си свързаност "чрез пътя“, увеличавайки безопасността, чрез ефективността от задвижване на всички колела. За да се постигне максимална ефективност, удовлетворение и икономия на гориво се предлагат три различни режима на управление: Pure (само ел. мотор), Hybrid или Power.

В Pure режим колата се захранва единствено от електрически си мотор, като е възможно да бъдат изминати около 50 км., без вредни емисии и разход на гориво. Пробега зависи от терен, климат и стил на шофиране.

Hybrid е стандартния избор при потегляне на път. Дизеловият двигател и електрическият мотор си сътрудничат, за да се гарантира оптимален баланс между удоволствие от шофирането и икономичност. Пробегът с един резервоар на дизел и напълно зареден акумулатор е около 1050 км.

В режим Power технологията е оптимизирана, така че автомобила да използва максималната си възможна мощност. Дизеловият двигател и електрическият мотор възпроизвеждат общо 285 к.с. и въртящ момент от 639 Нм, което е достатъчно за ускорение на V60 от 0-100 км/ч за само 6.2 секунди.

По време европейските тестове автомобилът е демонстрирал разход от 2,3 литра на 100 км., въпреки, че тази данни са малко относителни, в зависимост от условията на теста.

Интериорът на V60 Plug-In Hybrid е с черна кожена тапицерия, с контрастни шевове и инкрустации от синьо-сиви дървени детайли.

Volvo V60 Plug-In Hybrid вероятно няма да се предлага в Америка. Хибридите на Volvo в Америка ще ползват бензиново-електрическа хибридна система и няма да се изграждат върху платформата на комбито V60, а по-скоро на кросоувъра XC60.

Тагове: volvo v60 plug-in hybrid
0 от 500
  • #31
    31 rate up comment 0 rate down comment
    Chevy Volt ( преди 12 години )
    Шевролет Волт прави 100 под 9 секунди в Sport Modе. Има 2 електромотора, само единият от които е 150к.с. Върви САМО НА ТОК и минава 80км (с 30 отгоре) с едно зареждане. Гаранцията на батериите от GM е 8 години. Уорлик кара такъв по София от няколко дни и не можеш му затвори усмивката. Каза че ще продава ток от фотоволтаиците си на Фандъкова...
  • #30
    36 rate up comment 0 rate down comment
    Георги ( преди 12 години )
    ааа моментщом Волво са китайци, тогава Мерцедес са си абсолютни хАмерикански талиги както и Опел и Астон Мартин, виж Сеат са си немски, а Ягуар и Ленд Роувър са Индийски талиги.
  • #29
    33 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    Пич, айде мисли малко. Новите технологии, винаги идват по-скъпи, докато успеят да навлезнат на пазара. Колко струват дизеловите хибриди BMW 5 или E-class? Щом китайците успяват да прокарат такива технологии преди немците, какви изводи можеш да си направиш?
  • #28
    33 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тея луди ли са!?!?!За цената която ще го пуснат си вземаш БМВ 5 или Е-клас.Не виждам кой ненормалник би броил толкова пари за този таралястник,който освен това е китайско изпълнение и не се е доказал още на пазара.
  • #27
    33 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 12 години )
    Няма и да го намериш.
  • #26
    33 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    И кога това нещо,че нещо не го намирам?
  • #25
    35 rate up comment 1 rate down comment
    DrGreenthumb ( преди 12 години )
    Ауто Билд направиха тест на 4x4 автомобили и наред с коли като Passat 4motion, Porsche Cayenne, Impreza, S class 4 matic точно V60 D5 awd беше класирана на първо място.
  • #24
    34 rate up comment 1 rate down comment
    до RS1600 ( преди 12 години )
    Престани да се излагаш,бе момче!Волвото беше с по-слаби спирачки от Мazda 6 и Hyundai i40.Да не говорим,че корейкта не е с 2.0 ,а с 1.7 мотор.
  • #23
    32 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Волво са китайска компания щом са купени от китайци.Това къде и от кого се произвеждат е без значение.Китайски са и точка по въпроса.Все едно автомобилите произвеждани в Ловеч да кажем,че са български.Относно качеството и надеждността няма какво да спорим.По тестовете Волво се представя доста зле.Като прибавим,че е прекалено скъпо и поддръжката му е космическа се оказва,че е една от най-неизгодните покупки.Мислех,че китайците ще смъкнат малко цените,но уви.Май скоро няма да се оправи Волво...
  • #22
    34 rate up comment 1 rate down comment
    RS1600 ( преди 12 години )
    Не си измислям - отвори теста. Освен това, там бяха тествали Волвото с 1.6 дизел срещу конглокенция с 2.0, ама нейсе. Ти си от тия дето от факти не отбират, така че прекратявам.