IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руските управници се връщат към ЗиЛ

Новите лимузини трябва да сменят няастоящите Mercedes-Benz, в които се возят президентът и премиерът

Руските управници се връщат към ЗиЛ


Правителството на Русия обсъжда възможността за създаване на нов модел лимузина, в която ще се возят управляващите на страната. Производството на подобен автомобил ще бъде поръчано на „Завод имени Лихачева” (ЗиЛ).

Машината трябва да замени настоящите Mercedes-Benz, с които се придвижват президентът Дмитрий Медведев и премиерът Владимир Путин. Тя ще е продължение на модела ЗИЛ-41047 (на снимката), който возеше управляващите по време на Съветския съюз.

С проекта се е заел лично министърът на отбраната Анатолий Сердюков, който вече запозна правителството със скици на автомобила. Не е изключено в изработването на лимузината да участва и френската компания Renault, но това ще стане след време. Засега машините ще се правят изцяло от ЗиЛ.

От компанията АМО, която е собственик на предприятието заявиха, че са готови незабавно да пуснат в производство ВИП-автомобили за правителството.

Последните такива слязоха от конвейра през 1991 г. Заради сериозния интерес от чужди компании ЗиЛ не е спирал работата си и е запазил специалистите си. Неотдавна от САЩ е била закупена партида с ново оборудване за подобни машини.

В момента лимузина, направена от ЗиЛ върви на цена около 250 000 долара

Вижте как най-вероятно ще изглежда новата лимузина Зил

0 от 500