IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault представи обновените Scenic и Grand Scenic

Компактните ванове имат и нови двигатели

Renault представи обновените Scenic и Grand Scenic


Компанията Renault показа обновените компактни ванове Scenic и Grand Scenic, които трябва да се появят на пазара във Франция през януари 2012 г., а по-късно ще бъдат пуснати в продажба и в други страни.

Оптичните промени при популярните автомобили се състоят в ново оформление на предницата, където виждаме напълно нови фарове с дневни LED светлни, нова предна броня, различен капак и отличителни хромирани елементи. Променени са и задните светлини, страничните прагове, задната броня и петата врата, където също се забелязват хромирани елементи. Вановете разполагат и с допълнителни опции за интериора и екстериора.

Освен това Renault Scenic и Grand Scenic са снабдени и с нови дизелови двигатели с обем 1.5 и 1.6 л. Те са съответно с мощност 110 к.с. (260 Нм) и 130 к.с. (320 Нм).

Първият от тях е с 12 % по икономичен от предшественика си, който разполага със същия обем, докато вторият – с 20 % (замества познатия 1.9-литров двигател). И двата дизела са снабдени със старт-стоп система, както и със система за регенериране на енергията при спиране.

През есента на 2012 г. машините ще бъдат оборудвани и с нов 1.2-литров, бензинов турбо-мотор с мощност 115 к.с. Той е с 20 % по-икономичен от 1.6-литровия агрегат, който замества.

Освен това вановете ще бъдат снабдени и със система, която предупреждава водача при напускане на лентата на движение, както и с автоматично превключване на дълги светлини и обратно.

Цените на автомобилите във Франция започват от 21 350 евро.

0 от 500