IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

LA 2011 - Volkswagen Passat CC

Обновеното купе с четири врати предлага място за петима.

LA 2011 - Volkswagen Passat CC


В Лос Анджелис Volkswagen вдигна покривалото от обновения (Passat) CC. Четиривратото купе се е лишило от описателното Passat, но е съхранило платформата. Моделът се откроява с модернизирано излъчване, по-богато базово оборудване и функционален петместен салон.

Предната и задната част на автомобила са рестилирани, вследствие на което силуетът на СС е станал по-елегантен, изчистен и “мускулест”. Цялостното излъчване се допълва от новости в стандартното оборудване като би-ксенон фарове, LED светлини отпред и отзад, и 17 или 18 инчови джанти с нов дизайн.

Най-добре се приема новината, че в CC вече спокойно ще могат да пътуват петима пътници (или 4 плюс едно дете), което е постигнато благодарение на по-тънките облегалки и допълнителен комплект от предпазни колани за седалките отзад. Петместният салон не е стандарт, но вероятно ще е по-предпочитан. В списъка с опции, влизат още системи за проследяване на “слепите зони”, масажор на шофьорската седалка и др.

За задвижването, стандартен остава 2.0-литровият, четирицилиндров турбомотор, генериращ 200 к.с., който е съчетан с шестепенна механична или шестстепенна DSG (с двоен съединител) скоростна кутия. Като нововъведение има система против приплъзване XDS.

Опционален е шестцилиндровия двигател с обем от 3,6-литра и мощност 280 к.с. Към този агрегат стандартно за СС върви шестстепенна автоматична скоростна кутия, а като опция и 4Motion система (предаване към четирите колела). Моделната гама включва шест нива.

Обновеното купе с четири врати на Volkswagen ще се появи първо в салоните на американските дилъри, през пролетта, а до лятото ще го има и в Европа.

Тагове: volkswagen passat cc
0 от 500
  • #27
    0 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    НЕЗНАМ ама некав селянин с Кюндай много се напъва от различни никова да пише че е Краден дизахна от Оптима ама не му се получава !
  • #26
    1 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 12 години )
    Добре изглежда колата, като за VW, но я няма агресията на първото CC. С този си вид е по-скоро конглокент на обикновения Passat, а не е насочено към друг сегмент - напр. по-динамични и млади потребители.До редактора: "масажор на шофьорската седалка" - това звучи странно. Не се разбира какво се има предвид- че седалката се масажира или седалката масажира шофьора... ;-)По-добре звучи:шофьорска седалка с функция за масаж.
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    в4 ( преди 12 години )
    Пасат все повече заприличава на Сеат(има и рима), и сутринта пред мен на пътя движеше един новичък - ако не е емблемата бих го сбъркал, за съжаление в стремежа си да правят "перфектни" автомобили ВАГ се обезличиха и уеднаквиха тотално
  • #24
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    От всякъде е КИА Оптима.
  • #23
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Краден дизайн ( преди 12 години )
    Много са крали дизайна от КИА Отима,ама много бездарните германчета.
  • #22
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Красота!!!
  • #21
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Хубава е станала!
  • #20
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Откраднали са от КИА четирите гуми, трябвало е да сложат шест...При толкова много автомобили на пазара е нормално да има прилика в дизайна, просто няма друг начин. Отделен е въпроса кой нормален човек ще избере КИА пред VW...Дори и бакшишите започнаха да се усещат, че корейското не води до нищо добро. Вярно, Елантрата е на цената на Caddy, но всекиму според възможностите.
  • #19
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Потекоха ми лигите като я видях, пък нека да прилича на КИА...
  • #18
    5 rate up comment 4 rate down comment
    helm ( преди 12 години )
    Радвам се поне, че задницата напомня леко на предишното CC. Не ми харесва несъответствието на предница и задница. Но като цяло това си е една доста изискана и луксозна кола. Нека другите си мислят, че карам КИА, но аз ще знам че карам хубава кола :)