IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързото кабрио в историята на Jaguar

Показаха Jaguar XKR-S Convertible.

Най-бързото кабрио в историята на Jaguar


Автомобилното изложение в Лос Анджелис ще бъде сцена за премиерата на най-мощното кабрио, което Jaguar някога е произвеждал.

Моделът XKR-S Convertible се оборудва с познатия от купето XKR-S – 5.0-литров V8 компресорен двигател, генериращ 550 к.с. и 680 Нм (8% повече мощност и 9% по-голям въртящ момент от XKR).

Jaguar XKR-S Convertible също така е и най-бързият кабриолет на компанията, способен да ускори от място до 100 км/час за 4,4 секунди. Максималната скорост на движение достига 300 км/час.

Автомобилът се оборудва с автоматична трансмисия с шест степени, която задвижва задните колела посредством активен диференциал с ограничено приплъзване.

Автомобилът разчита на мек сгъваем покрив, чието сваляне или поставяне отнема само 18 секунди. Теглото на XKR-S Convertible е 1800 кг.

Що се отнася до дизайна, той е почти аналогичен с този, който познаваме от XKR-S Coupe. Основните разлики се откриват в предната броня, която се оборудва с нов карбонов спойлер и в задната част на автомобила, където е поставено ново крило с елементи от карбон. Интериорът пък може да се похвали със спортни кресла и карбонова кожа.

Jaguar XKR-S Convertible се оборудва с оптимизирана версия на адаптивното окачване на марката Adaptive Dynamics, което се отличава с по-твърди настройки на амортисьорите и пружините, както и със специално настроена кормилна уредба.

Продажбите на Jaguar XKR-S Convertible стартират от началото на следващата година на цени, започващи от $138,000.

 

 

Тагове: jaguar xkr-s convertible
0 от 500