IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla S – по-бърз от Porsche 911

„Петролните компании твърдят, че електрическите автомобили нямат бъдеще, но истината е, че не искат те да имат бъдеще" каза Муск.

Tesla S – по-бърз от Porsche 911

Пет години след като дебютира на пазара с електрически двуместeн роудстър, Tesla показа на своите клиенти една напълно нова кола – модела S, който е със 7 места и струва 50 000 долара. Лично основателят и президент на Tesla Motors Елън Муск показа автомобила пред публика във Фримонт, Калифорния. Той бе категоричен, че най-високата версия на модел S ще бъде по-бърза от Porsche 911 Carrera  и ще ускорява от 0 до 100 км/час за 4.5 сек.

Изявлението на Муск направо подлуди публиката, като сред нея бяха стотици клиенти, дали депозит за да притежават електрическия автомобил. Неговото производство ще започне в същата фабрика, в която бе представянето на модела, но през лятото на 2012 г.

„Петролните компании твърдят, че електрическите автомобили нямат бъдеще, но истината е, че не искат те да имат бъдеще – каза още Муск. – Те биха казали, че тази кола е еквивалент на еднорог. Добре, тази вечер вие имате възможността да се возите не еднорог”.

След като изкара модел S на сцената, Муск демонстрира и неговите възможности. От автомобила наистина излязоха 7 души, като двама се появиха от багажника, а един дори се измъкна от предния капак.

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До Друг ( преди 12 години )
    Важното е И и Е да знаеш как да ги използващ правилно
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Друг ( преди 12 години )
    до предния:И и Е са на 4 бутона на клавиатурите за неграмотници - т.нар. "фонетична". по БДС са един до друг.
  • #23
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Анонимен не те знам с колко символа в секунда пишеш но "и" и "е" са на 4 бутона един от друг...
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    "Oтговора е много *** няма колони за бързо зареждане а дори и бързото зареждане отнема 30 минути, къс пробег"Я виж 10те епизода и млъкни:Както виждате още преди години е имало в някои градове на щатите изградена мрежа, но някой е имал интерес да спре всичко това. Предствям си ако не беше така и ако се беше развивал ел. двигателя през тези последни 10+ години докъде щеше да е сега. Макар и да не съм съвсем съгласен, че те са добра алтернатива.
  • #21
    7 rate up comment 4 rate down comment
    ss man . ( преди 12 години )
    До 5 години ще има само коли на ток и водородна клетка за удължаване на пробега. Дргите ще гният по моргите и задните дворове за по сантименталните. А тия с бензин в кръвта ше требе да си сменят кръвта. Пак повтарям - 5 /пет/ години.
  • #20
    3 rate up comment 2 rate down comment
    fan ( преди 12 години )
    Анонимния който ми пояснява :"нищо не си разбрал, идеята на тоя отпред е да се покаже че мястото под предния капак е свободно, нещо което го няма при кола с ДВГ" Аз разбрах каква е идеята , но въпроса ми е към "***" , които не са разбрали :". От автомобила наистина излязоха 7 души, като двама се появиха от багажника, а един дори се измъкна от предния капак." За мен това означава , че за тях това е пасажерско място!
  • #19
    5 rate up comment 1 rate down comment
    F22 ( преди 12 години )
    Нещата отиват натам, няма какво да се залъгваме. За последните 100-тина година всички са насочили усилията си към двигателите с вътрешно горене и то най-вече бензиновите. Дизелите може би имат още на къде да се развиват, но електрическите тепърва прогресират.
  • #18
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    като сложат еко-нормите след 5-10 години никой няма да те пита какво имаш вместо кръв :)))) ДВГ тата ще изчезнат като парните......
  • #17
    8 rate up comment 3 rate down comment
    @-->-- ( преди 12 години )
    за съжаление всички патентни за двигатели с ефективно алтернативно задвижване за собственост на петролните компании !!!Сещайте се кога ще видят бял свят !!!дотогава ще ни залъгват с някакви електрички и хибридчета !!!!
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    niama_znachenie ( преди 12 години )
    Kolkoto i da stanat dobri el. avtomobili za taka narechenite individi koito " imat benzin v kruvta" nishto nqma da zameni probujdaneto na dvigatelq s vutreshno gorene pri zavurtane na klucha.