IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla S – по-бърз от Porsche 911

„Петролните компании твърдят, че електрическите автомобили нямат бъдеще, но истината е, че не искат те да имат бъдеще" каза Муск.

Tesla S – по-бърз от Porsche 911

Пет години след като дебютира на пазара с електрически двуместeн роудстър, Tesla показа на своите клиенти една напълно нова кола – модела S, който е със 7 места и струва 50 000 долара. Лично основателят и президент на Tesla Motors Елън Муск показа автомобила пред публика във Фримонт, Калифорния. Той бе категоричен, че най-високата версия на модел S ще бъде по-бърза от Porsche 911 Carrera  и ще ускорява от 0 до 100 км/час за 4.5 сек.

Изявлението на Муск направо подлуди публиката, като сред нея бяха стотици клиенти, дали депозит за да притежават електрическия автомобил. Неговото производство ще започне в същата фабрика, в която бе представянето на модела, но през лятото на 2012 г.

„Петролните компании твърдят, че електрическите автомобили нямат бъдеще, но истината е, че не искат те да имат бъдеще – каза още Муск. – Те биха казали, че тази кола е еквивалент на еднорог. Добре, тази вечер вие имате възможността да се возите не еднорог”.

След като изкара модел S на сцената, Муск демонстрира и неговите възможности. От автомобила наистина излязоха 7 души, като двама се появиха от багажника, а един дори се измъкна от предния капак.

Тагове: tesla model s
0 от 500