IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz се отказва от V6 двигателите

Заменя ги с редови двигатели със същия брой цилиндри.

Mercedes-Benz се отказва от V6 двигателите


Ръководството на Mercedes-Benz е взело решение да се откаже от разположените V-образно, 6-цилиндрови двигатели до 2015 г. Те ще бъдат заменени от редови, отново 6-цилиндрови агрегати. Именно Daimler AG бе една от първите компании, които заложиха на V-образните мотори, за да може да икономиса място под капака на автомобила.

Според издания като Car Magazine в плановете на Mercedes до 2015 г. трябва да бъде създадена гама двигатели, която ще включва напълно нови редови четири и шестцилиндрови агрегати. Основната идея на пободен ход е да се намали изхвърлянето на вредни емисии във въздуха. Затова освен V6 от производство ще бъдат спрени и V8, които ще бъдат заменени от по-малки двигатели с турбо.

Намаляването на цилиндрите от страна на Mercedes е напълно очаквано, след като компанията започна сътрудничество с алианса Renault-Nissan в областта на създаването на три и четирицилиндрови двигатели за Smart, както и за някои по-малки модели на Mercedes.

Ходът на компания от Щутгарт е доста интригуващ, след като основният им конкурент BMW вече разработва именно V6 двигател с турбина, за който се твърди, че ще се превърне в освен за баварската марка.

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 9 rate down comment
    @ ( преди 12 години )
    тия па *** ми дойди миминалата седмица викаха едносега точно обратнотоя да се продават н а китайците заедно с бмв, и те ще им решат проблемите веднага !
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Фазана ( преди 12 години )
    Ходът на компания от Щутгарт е доста интригуващ, след като основният им конглокент BMW реши да направи като свой основен двигател именно V6 с турбина. Не знаех ,че BMW имат V-е образен двигател ,но явно медията е по информирана :)