IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai представи нови двигатели

Корейската фирма пуска нов компактен бензинов двигател с обем 1.6 литра и мощност 204 к.с.

Hyundai представи нови двигатели
Двигателят е с турбина и има максимален въртящ момент 265 Нм наличен още при 1750 об/мин. Бензиновият агрегат е модификация на атмосферния двигател със същия обем, който вече се предлага с хечбека Veloster.
 
 
Версията с турбина е и със системата за директно впръскване на горивото и променливо газоразпределение.
 
Този двигател в Европа ще се продава с Veloster и с други модели на фирмата.
 
От Hyundai уточняват, че за разработката на този двигател са били нужни 52 месеца и инвестиция от 61 милиона долара.
 
От фирмата показаха и нов двулитров дизелов двигател, както и първата си роботизирана трансмисия с шест степени и два съединителя.
 
За дизеловият двигател е известно само това, че има 150 к.с. мощност и максимален въртящ момент 382 Нм, както и че отговаря на нормите за опазване на околната среда  „Еuro-6“.
0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    дошо, айде че не ходиш на училище го приехме, ама поне *** на лекар да ти прегледа главата, отвътре
  • #6
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    1.8Т на VW колкото и да ненавиждам тая фирма трябва да ти кажа, че мотора е доста добър като динамика и разход.Турбините са му проблем обаче, а това излиза доста солено.Виж двигателя им 2.8i 178к.с. е това вече е повод за смях
  • #5
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Доброто си е добро,няма какво повече да се каже по въпроса.Много компании трябва да се учат от тази марка,която само за няколко години израстна до там,че започна да се мери с големите,а съвсем скоро и ще ги задмине,ако продължава със същите темпове.Радвам се,че го правят с подобряване на качеството,визията и инивативността.Докато други снижават тези показатели,разчитат на стара слава и им се иска да станат първи в света,което няма как да стане.
  • #4
    9 rate up comment 12 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    2005та мисла излязоха две модификации на голф - GT, едната с 1,4 tsi 170кс и 240н.м. и с 2.0 tdi пак 170кс. не мисля че кой знае какво са направили в хюндай. единствено ми е странно дизела - много торк а не толко мощност. до 3000об. ли работи това - да бяха написали.
  • #3
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Гого ( преди 12 години )
    Анонимник, двигателят на VW 1.8 T e отпреди повече от 20 години. За сведение е обявен за един от най-добите двигатели но на миналия век. Ако сравниш корейчето с двигателят на Ford от по-миналия век, резултатът ще бъде още по-добър.
  • #2
    8 rate up comment 17 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    Пежо и Нисан имат такива подобни мотори с малки разлики в мощността! Някой яко е крал. Вярно, харесвам Хюндай, но ми мирише на кражба :)
  • #1
    19 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Добрите са си добри!1.6 204 к.с.Трудно сдържам смеха си относно върховото постижение на един прехвален производител VW TT 1.8 150 к.с.