IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

LOTUS С НОВ БОЛИД

Спортният отдел на Lotus - Lotus Sport, ще използва салона в Женева за да представи новия Lotus 2-Eleven, мощен болид предлагащ съотношение мeжду мощност и тегло като това на автомобил от Формула 1 от 60-те години.

LOTUS С НОВ БОЛИД
Двигателят е турбо с интеркулер и мощност 252 к.с. и максимален въртящ момент 242Nm. Теглото на автомобила е само 670 кг. Това позволява на Lotus 2-Eleven да ускорява от място до 100 км/час за 3.9 секунди и да има максимална скорост 250 км/час. Скоростната кутия С64 е изработена от алуминий и има шест степени. Спортният характер на автомобила се подчертава и от тъмните лети джанти. Спирачките са тип Brembo, като дисковете отпред са 288 мм. От Lotus планират да започнат серийно производство на автомобила през месец април.  Ще има две версии, една с одобрение за движение по обществените пътища и такава с разрешение за движение само по писти, която ще има само задни светлини и ще се отличава още по голямото изработено от карбон крило, разположено в задната част.
0 от 500